Bitlsi, Stonsi i Bič bojsi slave 50 godina rada

Izvor: Kurir, 01.Jun.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitlsi, Stonsi i Bič bojsi slave 50 godina rada

Tri benda začetnika pop muzike ove godine slave pola veka rada, ali će samo američka grupa tu godišnjicu obeležiti uz veliku pomp

LOS ANĐELES - Tri benda začetnika pop muzike, "Bitlsi", "Roling Stonsi" i "Bič Bojsi" ove godine slave pola veka rada, ali će samo američka grupa tu godišnjicu obeležiti uz veliku pompu.

"Bič bojsi", koji su prvi album "Surfin" Safari" objavili 1962. i nisu nastupali u punom sastavu 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godina, odlučili su da najzad zakopaju ratne sekire posle višegodišnjih sudskih sporova.

Početkom ove godine, osnivači grupe Brajan Vilson, Majk Lav i Al Džardin, zajedno sa Brusom Džonstonom i Dejvidom Marksom, iznenadili su mnoge najavom novog albuma. Album "That"s Why God Made the Radio" u prodavnice će stići 4. juna. Bend je u maju krenuo na svetsku turneju, koja će do avgusta obuhvatiti 50 nastupa.

S druge strane, "Bitlsi" i "Stonsi" će svoje rođendanske svećice ugasiti u diskretnijoj atmosferi. Njihove diskografske kuće EMI i Juniversal (Universal) su jubilej obeležile unapred, remasterizovanim izdanjima svih njihovih albuma 2009. i 2010. I dalje aktivni, "Roling Stonsi" svojevremeno su pominjali mogućnost da ove godine održe "nekoliko koncerata" povodom pola veka rada.

Međutim, to je omeo sukob između Kita Ričardsa i Mika Džegera. Ričards je nedavno priznao magazinu Roling stoun da bend nije spreman za nastupe i najavio je da bi koncerata "Stonsa" moglo biti 2013.

Bend ne planira ni novi album, iako su njegovi članovi nedavno proveli izvesno vreme u studiju. Poslednji album te grupe "A Bigger Bang" datira iz 2005. Jedini događaj vezan za "Stonse" ove godine biće dokumentarni film o njima koji će premijerno biti prikazan u septembru.

Na malom ekranu će se povodom godišnjice naći i "Bitlsi". Njihov čuveni animirani film "Yellow Submarine" iz 1968. pojaviće se 4. juna u prodavnicama u DVD i blu-rej formatu. Pol Makartni izuzetno je zaposlen, reizdanjem albuma "RAM" iz 1971. i nedavnim objavljivanjem albuma obrada "Kišes on the Bottom".

Makartni će 4. juna nastupiti povodom 60. godišnjice dolaska na presto britanske kraljice Elizabete Druge. I Ringo Star je početkom ove godine objavio novi album, pod nazivom "Ringo 2012". Ipak, dvojica "Bitlsa" trenutno ne planiraju bilo kakav zajednički nastup povodom 50. godišnjice osnivanja liverpulske četvorke.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.