BiH: Viber preti, telekom operateri zabrinuti

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Jan.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Viber preti, telekom operateri zabrinuti

SARAJEVO – Besplatna aplikacija za razgovor Viber ugrozila je telekom operatere i u Federaciji BiH

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, fiksni telefonski razgovori mereni u minutama, u periodu od oktobra do decembra 2015. godine, manji su za 6,7 odsto u odnosu na isti period 2014. godine.

Nešto manji pad zabeležen je i kod mobilnih telefonskih razgovora. U periodu od desetog do 12. meseca prošle godine zabeležen je pad od 3,4 odsto u odnosu na isti period godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << ranije.

Građani FBiH su, prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, poslali 9,1 odsto manje SMS poruka u zadnja tri meseca prošle godine nego za isti period 2015.

Evidentno je da sve više ljudi koristi besplatne aplikacije za razgovor.

Najpopularniji je Viber. Njegova popularnost naročito je porasla nakon pojave 3G mreže, piše NAP.

Izvor: N1

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.