Barašin: Ganić bi trebalo da bude izručen BiH

Izvor: S media, 07.Mar.2010, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barašin: Ganić bi trebalo da bude izručen BiH

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin izjavio je da bi ratni član predsedništva BiH Ejup Ganić trebalo da bude izručen BiH, jer je ta zemlja pre Srbije počela istragu o zločinu u sarajevskoj Dobrovoljčkoj ulici.

Barašin je rekao da Tužilašstvo BiH u predmetu "Dobrovoljačka ulica" vodi istragu protiv odredjenih lica, dodajući da je ovaj predmet prioritetan i da mora biti okončan.

"Dogadjaj se ispituje. Istraga je otvorena 2006. i rok za njeno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zatvaranje je bio šest meseci. Na tom predmetu radio je medjunarodni tužilac, ali istragu nije okončao, jer je to složen predmet. Sva dokumenta, svi akti koji su vezani za taj dogadjaj morali su da budu prevedeni", rekao je Barašin Televiziji Federacije BiH.

On je kazao da ne bi putovao u inostranstvo da je u poziciji osumnjičenih u predmetu "Dobrovoljačka ulica", navodeći da ni Ganić nije trebalo da ide u druge države.

Ganić je 1. marta uhapšen u Londonu po zahtevu Srbije, zbog ratnih zločina počinjenih u Dobrovoljačkoj ulici početkom maja 1992. godine u Sarajevu nad tadašnjim pripadnicima JNA.

Za dogadjaje u Dobrovoljačkoj Srbija je podigla optužnicu protiv 19 lica, medju kojima su i hrvatski član ratnog Predsedništvu BiH Stjepan Kljujić, kao i general Armije BiH Jovan Divjak.

Barašin je naveo da se na njega vrši pritisak zbog mnogih predmeta koji se vode u Tužilaštvu BiH, ističući da je nedavni upad u njegov stan u Sarajevu izvršio profesionalac.

Na mesto gde ja sedim ostavljena je razglednica, koju je napravila moja kćerka. To je opomena", rekao je Barašin.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barašin: Ganić znao da je na poternici

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2010

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin izjavio je u subotu uveče da ratni član Predsedništva BiH Ejup Ganić nije trebalo da putuje u Britaniju pošto je znao da se nalazi na optužnici Srbije za umešanost u zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine...Ejup Ganić je, prema...

Nastavak na Vesti-online.com...

Barašin: Ganić nije trebalo da putuje

Izvor: Politika, 07.Mar.2010

Tužilac BiH preporučuje osumnjičenima za zločine u „slučaju Dobrovoljačka” da ne idu u inostranstvo ..Od našeg dopisnika..Sarajevo, 7. marta- Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milorad Barašin potvrdio je da je član ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić, koji je prvog marta...

Nastavak na Politika...

Barašin poručio zločincima da su u BiH sigurni!

Izvor: Press, 08.Mar.2010, 07:42

Glavni tužilac BiH Milorad Barašin poručio osumnjičenima za zločin u Dobrovoljačkoj da ne napuštaju BiH kako ne bi prošli kao Ejup Ganić, koji je uhapšen u Londonu .Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin pozvao je sve osumnjičene za...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.