Anabela Atijas: Zavodljiva igra bez granica

Izvor: Story, 01.Nov.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anabela Atijas: Zavodljiva igra bez granica

Atraktivna pevačica svakodnevno na lice nanosi pažljivo odabrane kreme, pilinge i maske spravljene od prirodnih sastojaka, a deo njenog rituala predstavlja i odgovarajuća nega tela posebno u hladnim danima

Anabela Atijas, foto: Petar Đorđević

Za razliku od većine žena, pevačica Anabela Atijas ne uživa u šminkanju jer ne želi da opterećuje svoju osetljivu kožu, pa tokom dana koristi što manje mejk apa vodeći se onom čuvenom devizom manje je više. Svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << lice neguje prirodnim preparatima koje sama pravi jer više prijaju njenoj koži nego skupi kozmetički preparati, a najboljim preparatom za negu kose smatra kokosovo ulje.

Story: Kako izgleda vaša dnevna mejk ap rutina, a kako večernja?

-Volim prirodan izgled i preko dana se veoma retko šminkam. Ono što obavezno koristim je krema za zaštitinim faktorom, bez nje nikuda ne idem jer štiti moje lice od svih spoljnih uticaja poput kiše, vetra, zime… Iako volim da se prepustim rukama profesionalaca, umem i sama da se našminkam, pa tako kad je veče u pitanju, preferiram da naglasim oči ajlajnerom i stavim malo crvenog ruža. Volim šminku i volim da se šminkam, ali moja deviza je da je manje više.

Story: Koliko pažnje pridajete nezi lica?

-Veoma, po meni, nega je deo lične higijene. Čim ustanem obavezno operem pa očistim lice tonikom.  Najviše volim Yves Rocher liniju za negu lica koja je predivne strukture i savršeno odgovara mom tipu kože. Zatim namažem dnevnu hidratantnu kremu. Nikada noću ne legnem a da ne skinem šminku, ma koliko god kasno da dođem kući sa nastupa. Često na lice namažem apotekarski vazelin koji je savršen za ublažavanje bora, a koristim ga i za usta koja su u zimskom periodu sklona sušenju i pucanju. Veoma je važno pravilno voditi računa o licu, posebno u hladnijim danima kada je koži potrebna posebna nega.

Story: Da li koristite skupu kozmetiku?

-U poslednje vreme počela sam da pravim prirodne maske za lice i telo, i moram da priznam da moja koža uživa u njima. Prirodni preparati ne mogu da se mere sa skupim kremama. Moja sestra Aida iz hobija pravi sapune od kozjeg mleka i glicerina koji su predivni i u kojima zaista uživamo.

Story: Kako negujete svoju kosu?

-Volim da se prepustim profesionalcima, ali u poslednje vreme sam zapostavila odlazak kod frizera, pa se sama brinem o kosi. Često stavljam pakovanja koja sama napravim, a nekada i prenoćim sa kokosovim uljem od kog je moja kosa meka i svilena.

Story: Koliko se vaš izbor  lakova za nokte razlikuje u zimskom periodu u odnosu na toplije dane?

-Dok se leti opredeljujem za vesele i pomalo otkačene nijanse, zima je rezervisana za manikir u  tamnijim tonovima, a ovih dana preferiram bordo lakove za nokte. Volim da pratim trendove, a posebno uživam kada svoje ruke prepustim profesionalcima uz pomoć kojih mi nokti izgledaju besprekorno.

Razgovarala: Milica Prelević

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.