Aleksandra Gudelj: Glamur kao stil života

Izvor: Story, 07.Nov.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandra Gudelj: Glamur kao stil života

Lepotu koju karakterišu duga plava kosa i tamnobraon oči, voditeljka Aleksandra Gudelj dodatno ističe neupadljivom garderobom jednostavnih boja, dok komadi odeće koje bira nikada nisu prenaglašeni, ali svaki za sebe nosi posebnu priču

Aleksandra Gudelj, Foto: Andreja Damnjanović

Uživam u doterivanju, jer sam od malena volela lepo da izgledam. Uglavnom je za to krivac moja divna mama, koja me je od malih nogu oblačila u haljinice i suknjice pa mi je to >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << nekako ušlo pod kožu. I danas volim da se sredim i da sebi i drugima izgledam lepo. Definitivno sam tip osobe koji voli da uvek izgleda lepo, pa i kad sam u trenerci i patikama.  Pratim modu, ali ne po svaku cenu. Više volim da obučem nešto što mi provereno dobro stoji nego što je trenutno moderno, a ne stoji mi lepo. Nisam od onih žena koje idu u kupovinu kada su neraspoložene ili nervozne.

Šoping mi predstavlja zadovoljstvo i kad imam vremena volim natenane da kupujem garderobu. Mada mi se često dešavalo da iz kuće izađem nekim drugim povodom, a usput obradujem sebe lepom stvarčicom koja mi se dopala iz izloga. Prilikom kupovine nekog odevnog predmeta pečat stavljam na to kako mi nešto stoji. Ako sam zadovoljna kako izgledam, a još se udobno i osećam mojoj sreći nema kraja. Skupo ne znači i kvalitetno, potrebno je da se čovek razume u materijale, tako je meni ipak bitnije šta mi dobro stoji. Nikada nisam bila od onih osoba koje po svaku cenu kupuju jednu skupu stvar i samo nju nose. Oduvek sam volela da kupim nekoliko i povoljnijih stvarčica, pa da mogu da ih kombinujem nego da sam uvek u jednom te istom, ali markiranom. Ali, volim da obradujem sebe i dobrim komadom garderode čuvenih svetskih i domaćih kreatora.

U romantičnih haljinama osećam se najlepše i najprijatnije. To je jednostavno moj stil. Kada sam u haljini, bila ona za svaki dan ili neku posebnu priliku osećam se čarobno i ženstveno. Nikada ne žalim kada sebi kupim neku haljinu koja mi se mnogo dopala. Iako je nama ženama teško da se odlučimo samo za jednu stvar, pa tako ne žalim ni za cipelice, torbe. U mom slučaju to su stvari koje su trajne. Verujem da je čuvena Koko Šanel bila u pravu kada je rekla da je crna haljina večni odevni komad. Pored nje, dobar mantil i salonke nikada ne izlaze iz mode. Nekada sam stalno nosila visoke potpetice, ali od kada sam postala mama u mom cipelarniku dominira ravna obuća. Nađe se tu i po neka visoka potpetica, ali pretežno su sad to ravne cipele i patike.

Moji jesenji modni favoriti su čizme, bile da su ravne ili na štiklu. U ovo doba godine volim da nosim i prsluke jer su veoma praktični u hladnim danima, posebno ako sam samo u kožnoj jakni a malo zahladi prsluk je idealan za ovaj period. Utopli vas, a lep je modni detalj.

Trenutno u mom garderoberu dominiraju jednobojne stvari zato što sam se ofarbala u plavo i nekako mi je jednostavnije da obučem nešto crno ili belo, braon da mi se slaže uz kosu. Ali, verujem da će me to držati još neko vreme dok se potpuno ne naviknem na novu boju kose i onda će mi stvarno biti svejedno šta sam obukla. Odraz glamura je stil života. Ljudi koji žive na visokoj nozi sami po sebi odišu glamurom. Svrstala bih tu i neka dešavanja u našoj zemlji koja vam pružaju priliku da se osetite glamurozno, poput crvenih tepiha na primer baš na vašim proslavama.

Piše: Milica Prelević

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.