Ako vam opada kosa, napravite ovu masku

Izvor: Mondo, 13.Sep.2017, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako vam opada kosa, napravite ovu masku

Svima opada kosa i to je normalno, ali ako primećujete da je počela da vam se tanji zbog opadanja, onda je vreme da pokušate da spasete stvar ovom domaćom maskom za kosu.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Stručnjaci kažu da je normalno da nam dnevno opadne između 50 i 100 dlaka. Sa druge strane, ako primećujete da vam opadaju čitavi pramenovi kose ili vam se kosa vremenom istanjuje, moguće je da počinjete da ćelavite.

Gubitak kose se ne događa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odmah (osim u slučaju neke bolesti), već postepeno, a mogu da ga uzrokuju različiti faktori, poput zagađenja, lekova, stresa, gubitka kilograma, loše ishrane… a to može da bude i nasledno.

U svakom slučaju, ako primećujete da vam kosa opada i to vas zabrinjava, ova domaća maska može da vam pomogne. Stručnjaci kažu da sastojci ove maske stimulišu rast nove kose, a evo šta vam je potrebno:

- dve kašike ricinusovog ulja

- jedno žumance

- dve kašike meda

Stavite sve sastojke u jednu posudu i dobro izmešajte, da se sjedine. U zavisnosti od dužine kose, možete da duplirate sastojke.

Masku najpre nanesite na kožu glave i na vrhove kose, a zatim ostatak namažite dužinom dlake. Stavite kapu za tuširanje na kosu i ostavite masku da deluje između dva i četiri sata. Zatim isperite i operite kosu uobičajeno.

Za najbolje rezultate koristite masku dva puta nedeljno, a trebalo bi da primetite razliku već za dva meseca.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.