Ako si siguran u piramide - uzmi kredit!

Izvor: Glas javnosti, 30.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako si siguran u piramide - uzmi kredit!

Arheolog Semir Osmanagić, koji tvrdi da je pronašao prve bosanske piramide, žustro je reagovao na pismo koje su mu uputili blogeri iz BiH. Grupa mladih koji prate rad na iskopavanju piramida u Visokom obratila se Osmanagiću sa predlozima za pronalaženje načina za finansiranje njegovog projekta, na što je on reagovao.

Blogeri su Osmanagiću predložili da „ako je siguran u postojanje piramida zašto ne uzme kredit od 100 miliona dolara i finansira taj projekat“. Osmanagić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odmah odgovorio da, „dok anonimni blogeri samo sede ispred kompjutera, sjajni stručni i volonterski tim svakodnevno radi na iskopavanjima, razvoju turističke infrastrukture, pozitivnoj prezentaciji BiH u svetu i dovođenju vodećih svetskih stručnjaka u Visoko“.

Osmanagić je naveo da je u protekle tri godine on najveći donator, odnosno finansijer iskopavanja, kupovine građe za podgrede u praistorijskim tunelima, te prezenter „jedne nove BiH u čitavom svetu“.

- Moji pozivi svim državnim nivoima da se aktivnije uključe u projekt nisu slučajni. I da imamo 100 miliona dolara na računu Fondacije ne zaboravite da treba otkupiti državnu zemlju na bosanskim piramidama Sunca, Meseca, Zmaja, Zemlje i LJubavi - naveo je arheolog.

Prema njegovom mišljenju, potrebno je usvojiti zakon kojim se zemljište na kojem se piramide nalaze proglašava nacionalnim arheološkim parkom, potrebno je obeštetiti preko stotinu privatnih vlasnika parcela i ukloniti sve njihove građevine i kuće s piramida i iz njihovog podnožja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.