Airbnb skandal: Tajno snimaju goste?

Izvor: Mondo, 06.Sep.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Airbnb skandal: Tajno snimaju goste?

Jedan domaćin Airbnb-a navodno tajno snima goste tokom seksa, a zatim snimke deli sa ostalim iznajmljivačima ovog servisa.

Foto: Gulliver Getty/Thinkstock

  Ova tvrdnja izneta je na sajtu PostSecret na kojem se anonimno dele tajne, ali ne postoji način da se ova "ispovest" proveri.

"Postavio sam tajnu kameru da snimam seks gostiju i snimke delim sa ostalim iznajmljivačima", napisao je neko anonimno.

Naravno, ostali korisnici su komentarisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je to odvratno, da se na taj način krše prava gostiju, a tim povodom oglasio se i Airbnb.

"Ne postoje dokazi da potkrepe ovu tvrdnju", kratko su saopštili.

Ima onih koji misle da je čitava priča izmišljotina nekog konkurenta.

"Tajna bi trebalo da glasi: 'Airbnb je toliko oštetio hotelijere da ću izmisliti lažnu tajnu u nadi da ću ih uništiti'", napisala je Sara Bartel na Facebook stranici PostSecret.

Ovo nije jedina kompanija koja je suočena sa takvim tvrdnjama. Prošle godine je jedan gost hotela Oxford Wheatley Travelodge zaista našao tajnu kameru sakrivenu u tuš, što je i prijavljeno nadležnima, mada zbog toga još uvek niko nije odgovarao.

Ipak, Airbnb apeluje na domaćine koji izdaju smeštaj putem ove kompanije, da poštuju pravila i privatnost svojih gostiju i da ih obavezno obaveste ukoliko se u smeštaju nalazi bilo kakva kamera i oprema za nadgledanje.



Da podestimo, ranije ove godine se žena koja izdaje smeštaj putem Airbnb kompanije požalila da je iznajmila stan turistima koji su tu snimali porno filmove.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.