Adevinta kupuje oglasnu jedinicu eBay-a za 9,2 milijarde dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Jul.2020, 11:55

Adevinta kupuje oglasnu jedinicu eBay-a za 9,2 milijarde dolara

Prema sporazumu, eBay će dobiti 2,5 milijardi dolara u gotovini i 540 miliona akcija Adevinte, čime će norveška kompanija postati najveći akcionar američke firme sa vlasničkim udelom od 44 posto, 33,3 procenta glasačkih prava, navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.

Adevinta postaje najveća internet reklamna kompanija na svetu, sa jedinstvenim portfoliom vodećih brendova na tržištu„, izjavio je izvršni direktor Adevinte, Rolv Erik Rajsdal.

Udružena >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << kompanija će biti prisutna na tržištima 20 zemalja, pri čemu je Evropa najveće tržište.

Procenjuje se da će imati prihod od 1,8 milijardi dolara i dobit pre pre kamata, poreza, amortizacije i amortizacije (EBITDA) od blizu 600 miliona dolara.

Adevinta drži brendove poput Leboncoin-a, najvećeg francuskog veb sajta za reklamiranje na mreži, brazilskog OLKS-a i još na desetine njih širom Evrope, Amerike i Severne Afrike.

Reklamna grupa eBay, koja zastupa brendove Gumtree i Kijiji, plasira internet oglase u više od 1.000 gradova širom sveta, a u prvom kvartalu 2020. godine je ostvarila operativnu dobit od 83 miliona dolara na prihod od 248 miliona dolara.

Transakcija, koja bi, kako se očekuje, trebalo da bude okončana do prvog tromesečja 2021. godine, ima za cilj godišnju uštedu od 150 do 185 miliona dolara na EBITDA u roku od tri godine.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Dobit kompanije Coca-Cola pala za trećinu u drugom kvartalu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Jul.2020

Neto zarada kompanije Coca-Cola u drugom fiskalnom tromesečju iznosila je 1,78 milijardi dolara, ili 41 cent po akciji, što je pad u odnosu na 2,61 milijardi dolara ili 61 cent po akciji u istom periodu 2019, prenosi CNBC...Kada se izuzmu jednokratne stavke, američki proizvođač bezalkoholnih pića...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.