Vukčević: Srbija ne čuva Mladića

Izvor: Glas javnosti, Beta, 24.Feb.2010, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Srbija ne čuva Mladića

HAG - Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević negirao je u Hagu da Srbija štiti generala Ratka Mladića, optuženog za genocid nad nesrbima u BiH, naglašavajući da će vlasti u Beogradu rešiti taj problem.

Tokom međunarodne konferencije o nasleđu Haškog tribunala, predsednica Udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić pitala je tužioca Vukčevića "do kada će Srbija čuvati >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ratka Mladića i Gorana Hadžića", sugerišući da srpske vlasti znaju gde se oni nalaze.

- Srbija ne čuva Mladića i mislim da je to svima jasno posle hapšenja Radovana Karadžića. To nije istina i mi ćemo to da završimo - odgovorio je Vukčević.

Na dodatno pitanje Subašićeve da li misli da bi Skupština Srbije trebalo da usvoji rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, kakvu je nedavno usvojio Evropski parlament, Vukčević je odgovorio potvrdno.

- Trebalo bi usvojiti onakvu rezoluciju kakvu je usvojio Evropski parlament - rekao je tužilac.

Vukčević je opovrgao tvrdnju Subašićeve da je suđenje bivšem tuzlanskom zvaničniku Iliji Jurišiću u Beogradu bilo "političko", podsećajući da je Jurišić u prvostepenom postupku osuđen na 12 godina zatvora "zbog krivičnog dela u kojem je stradalo više od 50 vojnika" JNA pri povlačenju iz Tuzle.

Učesnici konferencije u Hagu će, tokom više rasprava, razmatrati "strategiju" i "dugoročno očuvanje nasleđa" Tribunala preko "arhive i informativnog centra", kao i "značaj nasleđa za žrtve i za zajednice u bivšoj Jugoslaviji".

Teme će biti i suđenja za ratne zločine pred nacionalnim sudovima, razvoj kapaciteta nacionalnih pravosuđa za ta suđenja i budućnost nasleđa Tribunala.

U današnjoj raspravi su sa kolegama iz BiH i Hrvatske učestvovali tužilac Vukčević i predsednik Odeljenja za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu Siniša Važić.

Skupu u Hagu prisustvuju i predsednica Kasacionog suda Srbije Nata Mesarović.

U radu skupa učestvuju i predstavnici pravosuđa, vlada i nevladinih organizacija iz Srbije, BiH, Hrvatske, zemlje domaćina Holandije, te više međunarodnih organizacija, poput Oebsa i UN.

Можете те да уватите за ону ствар ако вам допусти али није Командант РАТКО МЛАДИЋ тако малоуман да би допустио тој стоци и багри црвеноусташкожутој банди да допусти ад га уватите више јајца јер би се онда заразио од ти педера и продани изрода кад би га такли...А та балијска кучка мухира може само да лаје и да сиса к...ц оним злотворима из хага да се имају где испразнити јер зато им и служи курвештина балијска...РАТКО СРБИНЕ НЕДАМО ТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne mogu da verujem da novine kao Glas Javnosti objavljuju ovako vulgarne, primitvne i uvredljive komentare nekon neobrazovanog citaoca. Mislim da bi redakcija prvo trebala da procita svako pismo pre nego se objavi, jer to je novinarsko pravilo u celom svetu.
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.