Vukčević: Mladić nije bio u Topčideru 2004.

Izvor: Glas javnosti, 14.Jul.2012, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Mladić nije bio u Topčideru 2004.

BEOGRAD - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se bivši vojni lider Republike Srpske Ratko Mladić nije krio u kasarni na Topčideru 2004. godine kada su ubijena dvojica gardista, već u jednom stanu na Novom Beogradu.

"Analizom kretanja Ratka Mladića nalazimo da je u to vreme boravio u jednom od 11 stanova u Novom Beogradu. Ipak, sve treba proveriti", rekao Vukčević, prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mediji.

Mediji navode da su roditelji gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića podneli su zahtev za dopunu istrage, pošto su dobili anonimna pisma u kojima se navodi da su "njihova deca ubijena zbog Ratka Mladića, koji je, navodno, boravio u kasarni".

On je kazao da je Tužilaštvo u Hagu samostalno u izvođenju dokaza u predmetu "Mladić" i da je obaveza prema Tribunalu "završena još krajem maja 2011, odnosno u julu, kada je izručen i poslednji haški optuženik Goran Hadžić".

Vukčević je kazao da Tužilaštvo za ratne zločine nastavlja prodornu istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu. "Idemo do kraja. Nećemo se zaustaviti dok porodicama žrtava ne damo odgovore šta se dogodilo sa njihovim najmilijima i ko je odgovoran za zločine nad njima", kazao je Vukčević.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.