Vukčević: Činimo sve, čekamo rezultat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Činimo sve, čekamo rezultat

BEOGRAD - Izveštaj glavnog tužioca Serža Bramerca je objektivan, svi smo svesni da rezultati nedostaju, i takođe sve činimo kako bi haški optuženici Ratko Mladić i Goran Hadžić bili uhapšeni u što kraćem vremenskom roku, izjavio tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević povodom obraćanja glavnog haškog tužioca Serža Bramerca Savetu bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << UN.

"Izveštaj gospodina Bramerca je najpozitivniji do sada, a vesti koje su stigle iz kancelarije haškog Tužilaštva o činjenici da su oni u Srbiji stvar su procene glavnog tužioca. Kada budemo saznali gde su tačno, uhapsićemo ih i transferisaćemo ih u Hag", rekao je Vukčević za Danas.

Na pitanje da li su u potpunosti presečeni finansijski tokovi ka Mladiću i Hadžiću, Vukčević je rekao da "uglavnom jesu".

"Službe koordinisano rade, imamo konkretnu saradnju sa eminentnim subjektima u regionu i u svetu, postoji jasna politička volja da se završi ovaj mučan posao. Jednom rečju, činimo sve 24 sata dnevno svaki dan. Čekamo rezultat."

Vukčević je dodao da ne može sa sigurnošću da tvrdi da se haški begunci kriju u Srbiji.

"Postoji davna pretpostavka da su oni u Srbiji i mi činimo sve da ih pronađemo gde god da su", rekao je Vukčević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.