Izvor: B92, 16.Jun.2011, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada ništa ne čini da bude bolje

Beograd -- Najveći uspeh vlade, 100 dana od rekonstrukcije, bilo je hapšenje Ratka Mladića. Ali na drugim poljima moglo je mnogo više da se uradi, piše Blic.

Analitičari se slažu u oceni da je najveći uspeh reformisane Vlade hapšenje Ratka Mladića, za šta je stiglo priznanje cele Evrope i sveta, ali da je u nekim drugim segmentima moglo više da se uradi. Posebno u domenu ekonomije, piše Blic. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Milan Nikolić iz Centra za proučavanje alternativa kaže za Blic da je reforma Vlade bila samo kozmetička.

"Rekonstrukcija nije donela bogzna šta što bi građani mogli da osete u svakodnevnom životu", kaže Nikolić. On ocenjuje da je najveći uspeh izmenjene Vlade saradnja sa Hagom, dok kao najveći problem izdvaja kašnjenje sa usvajanjem pojedinih "evropskih zakona”.

Ni posle reformisanja premijer nema odlučujuću ulogu već se ključne odluke donose dogovorima lidera stranaka vladajuće koalicije. Poslednjih 100 dana obeležili su štrajkovi poljoprivrednika, policije i oružara, a opšti utisak je da se sa pronalaženjem rešenja za nezadovoljstvo štrajkača počelo kasno, kao i da za sve goruće probleme nisu nađena dugoročna rešenja.

Slaviša Orlović sa Fakulteta političkih nauka tvrdi da postoje "pozitivni impulsi”, ali i određena inertnost kada je reč o poslovima koje treba uraditi na evropskom putu.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.