Umro progonitelj Ratka Mladića

Izvor: Vostok.rs, 20.Nov.2017, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro progonitelj Ratka Mladića

 
Miki Rakić


Mladićeva porodica nije imala pojma gde se Ratko skriva.


- Miki Rakić me je jednom pozvao na razgovor. Gledao me je u oči i rekao da služba zna da mi iz porodice ne znamo gde je Ratko. Ipak, to ga nije sprečilo da preti da će mi kidnapovati decu. Kada su pričali sa mojom suprugom Biljanom sugerisali su joj da se razvede od mene da ne bi ostala bez dece (u pritscima na snaju generala Mladića, Biljanu, učestvovao je Branko Radujko,tadašnji direktor Telekoma Srbija - prim.aut). To je bilo upravo ono protiv čega se Ratko najviše borio: da ne udari Srbin na Srbina - priča Darko Mladić, sin generala Mladića.


Kaže da je bio šokiran onom što su Srbi radili.


- Nema tu mnogo šta da se doda. Znate kada pričate sa prostitutkom, jedina tema koju možete da imate jeste cena.


Miki Rakić, saradnik američkih obaveštajnih službi, umro je u 39. godini na VMA.

Kao predsednik Biroa za koordinaciju tajnih službi 2010. godine, Miodrag Rakić je stekao medijsku promociju zahvaljujući Vikiliksu. Među procurelim “strogo poverljivim” dokumentima nalazi se depeša iz američke ambasade u Beogradu u kojoj je navedeno je da je Miodrag Rakić, saradnik američkih obaveštajnih službi, 25. avgusta 2009, otpravnici poslova raportirao da se Mladić krije negde u Srbiji i dodao da mu u skrivanju pomažu “strani izvori”, misleći na Rusiju. Dva meseca kasnije, opet iz Vikiliks izvora, javnost saznaje da “Tadićev savetnik predvodi lov na Mladića”. U vršenju nelegalnih pritisaka na porodicu Ratka Mladića, Rakiću je svesrdno pomagao tadašnji direktor Telekoma Srbija, Branko Radujko, za koga vojni izvori takođe tvrde da je saradnik zapadnih obaveštajnih službi.

Đilas je svojevremeno rekao da je Rakić „čovek koji je dao ključni doprinos završavanju saradnje s Haškim tribunalom uz pažljivo čuvanje nacionalnih interesa”.

Rakić je umro na VMA od komplikacija prouzročenih rakom testisa i prostate, što opovrgava glasine da je namerno ozračen od strane jedne istočne obaveštajne službe.

Aleksandar Lukin,





Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.