Tomić da prizna da je krio Mladića

Izvor: B92, 27.Jun.2012, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić da prizna da je krio Mladića

Beograd -- Tužilac Vladimir Vukčević kaže da bi bilo jako efikasno da se sa Acom Tomićem, bivšim šefom vojne bezbednosti, postigne sporazum o priznanju da je krio Mladića.

Tužilac za ratne zločine je za Blic rekao da je bivši šef Vojne bezbednosti Aco Tomić saslušan pre nekoliko meseci kao osumnjičeni za skrivanje haškog optuženika Ratka Mladića i bilo bi najefikasnije kada bi sa njim i drugim osumnjičenima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postigli sporazum o priznanju krivice.

Na pitanje da li su Tomić, bivši načelnik Generalštaba VJ Nebojša Pavković i ostali osumnjičeni samoinicijativno skrivali Mladića, Vukčević je za "Blic" kazao da ga je "činjenica da je Pavković znao a nije reagovao posle donošenja Zakona o saradnji sa Tribunalom i da je Mladić još u vojnim objektima, stimulisala da pomene njegovo ime".

"Faktički, u to vreme on zaista, iako načelnik, nije donosio bilo kakve odluke koje bi bile protizakonite", kazao je Vukčević.

Vukčević je pre nekoliko dana na konferenciji za novinare rekao da se za pomaganje Mladiću, u okviru predmeta "Jataci", vodi krivični postupak protiv šest lica, od kojih je jedan general u penziji, a tada visoki funkcioner vojne bezbednosti.

Tužilaštvo se bavilo i ulogom direktora BIA Radeta Bulatovića, koji će, kako je Vukčević tada rekao, u svojstvu građanina biti pozvan da objasni "neke stvari", jer se pouzdano zna da je iz Republike Srpske dovedeno lice koje mu je navelo 11 adresa na kojima se Mladić zaista skrivao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukčević: Tomić da prizna da je krio Mladića

Izvor: Akter, 27.Jun.2012

Bivši šef Vojne bezbednosti Aco Tomić saslušan je pre nekoliko meseci kao osumnjičeni za skrivanje haškog optuženika Ratka Mladića

Nastavak na Akter...

Vukčević: Tomiću, priznaj da si skrivao Mladića!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jun.2012

Tužilac za ratne zločine kaže da je nekadašnji šef Vojne bezbednosti saslušan kao osumnjičeni za skrivanje Ratka Mladića i da bi najefikasnije bilo kada bi se postigao dogovor o priznanju krivice

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.