Dačić o gasu, Hagu, policiji...

Izvor: B92, 31.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o gasu, Hagu, policiji...

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić kaže da Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala radi na utvrđivanju činjenica oko marži za uvoz gasa u Srbiju.

On je, povodom 100 dana rada ministarstva na čijem je čelu, rekao da je cela Srbija talac haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da policija čini sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ih pronađe. On je kazao i da MUP nema novih informacija o lokacijama preostale dvojice haških optuženika - Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Dačić kaže da država pokazuje punu spremnost da sarađuje s Haškim tribunalom. Dačić je istakao da ova vlada Srbije neće pomagati u skrivanju haškim beguncima i napominje da je dobrovoljna predaja najbolja opcija.

"Cela Srbija je danas ucenjena zbog Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Mislim da i oni sami to treba da uvide, a zbog političke stabilnosti Srbije i društva, veoma je bitno da ta saradnja bude završena na dobrovoljnoj osnovi", kazao je Dačić.

Povodom slučaja studenta Miladina Kovačevića, Dačić je rekao da je policija privela Kovačevića po nalogu tužilaštva i da će se Kovačeviću suditi u Srbiji.

Zadovoljstvo radom MUP-a

Ministar policije Ivica Dačić zadovoljan je radom MUP-a u proteklih 100 dana, a naročito borbom protiv trgovine drogom. On je rekao da su uloženi napori da bi se obezbedilo stabilno stanje bezbednosti u Srbiji i povećana lična i imovinska sigurnost građana.

SMS-om do ministra

Građani će, prema obećanju iz MUP-a, ubuduće moći da komuniciraju sa ministrom policije putem SMS-poruka, koji kaže da će odgovarati na svaki SMS.

Građani poruke ministru Dačiću mogu da šalju na dva posebna broja. 064/403-0401 i 064/403-0402.

Predviđeno je da će uskoro građani putem Interneta moći da skinu obrasce i formulare koji su im potrebni, kako bi se ubrzala procedura dobijanja dokumenata.

Na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada Vlade Srbije, Dačić je istakao da se posebno uspešno radilo na suzbiljanju trgovine drogom, kao najzastupljenijeg oblika organizovanog kriminala u Srbiji.

On je precizirao da je u navedenom periodu otkriveno 11 kriminalnih grupa, sa 53 člana, koji su se bavili ilegalnom trgovinom droge.

Dačić je naveo da je u 2.043 zaplene oduzeto ukupno 922, 7 kilograma različitih opojnih droga, od čega 60, 7 kilograma heroina, 850,7 kilograma marihuane, oko 750 grama kokaina, 650 grama hašiša.

U oblasti suzbijanja privrednog kriminala otkriveno je 2295 krivičnih dela i podneto je ukupno 1.433 krivične prijave protiv 1.498 osoba, rekao je ministar.

On kaže da su u toj oblasti ostvareni značajni rezultati i navodeći kao primer hapšenja članova dveju organizovanih kriminalnih grupa koje su ostvarile protivpravnu imovinsku korist veću od sedam miliona evra.

Dačić je kazao da je efikasan rad policije tokom 100 dana rada vlade bio i ostao primarni zadatak pripadnika MUP-a ističući da je pooštravanje borbe protiv svih oblika kriminala i korupcije značajno podiglo nivo bezbednosti u državi.

"To predstavlja neophodne uslove za učvršćenje pravne države i funkcionisanje tržišne privrede", naglasio je Dačić, navodeći da se ozbiljnim bezbednosnim izazovima i rizicima kojima se ugrožavaju društvene vrednosti i usporavaju integracioni i proces tranzicije MUP suprostavio razvijanjem organizovanih strateških odgovora.

Potpisan protokol sa Policijskim sindikatom

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednih mesec dana odlučiti o zahtevu Policijskog sindikata Srbije o povećanju plata policajaca u 2009. godini, saopštio je taj sindikat.

U saopštenju se navodi da su Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailovć i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisali danas protokol kojim se MUP obavezuje da će u narednih mesec dana odlučiti i o zahtevu za utvršivanje reprezentativnosti sindikata u okvitu MUP-a.

MUP bi, prema tom protokolu, u istom roku trebalo da odluči i o zahtevu sindikata da kolektivno pregovaranje sa reprezentativnim sindikatima u policiji počne najkasnije do 31. januara 2009. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Izdavanje starih pasoša do ponedeljka

Izvor: Mondo, 31.Okt.2008

Na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada tog ministarstva i Vlade Srbije, Ivica Dačić je izjavio da u ponedeljak prestaje izdavanje starih pasoša i dodao da će se iz tehničkih razloga stari pasoši izdavati u specifičnim slučajevima. On je rekao i da se potpuna liberalizacija viznog...

Nastavak na Mondo...

Dačić:Srbija talac Mladića i Hadžića

Izvor: RTV Pink, 31.Okt.2008

U toku ispitvanje "gasne afere". . . Ministar policije Ivica Dačić kaže da Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala radi na utvrđivanju činjenica oko marži za uvoz gasa u Srbiju.On je, povodom 100 dana rada ministarstva na čijem je čelu, rekao da je cela Srbija talac haških begunaca...

Nastavak na RTV Pink...

Država talac Mladića i Hadžića

Izvor: Kurir, 01.Nov.2008, 07:37

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da država pokazuje punu spremnost da sarađuje s Haškim tribunalom i da je tim za saradnju koji predvodi ministar Rasim Ljajić to više puta i dokazao. Dačić je rekao i da MUP nema novih informacija o lokacijama preostale...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.