Srbija drži ključ hapšenja Mladića

Izvor: Beta, 06.Dec.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija drži ključ hapšenja Mladića

HAG, 6. decembra 2010. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je u ponedeljak pred Savetom bezbednosti UN da "Srbija drži ključ hapšenja Ratka Mladića i Gorana Hadžića" i da vlasti u Beogradu moraju učiniti više u tom cilju.

Podnoseći redovan izveštaj Savetu bezbednosti UN u Njujorku, Bramerc je kao razlog za zabrinutost naveo "propust Srbije da uhapsi" Mladića i Hadžića, ukazujući da srpske vlasti moraju "prevazići jaz" izmedju izražene spremnosti za hapšenje begunaca i operativnog rada na tome.

Glavni tužilac kazao je da su vlasti u Beogradu počele da primenjuju preporuke haškog tužilaštva za poboljšanje potrage za beguncima, ističući potrebu da se na oštriji način posvete pojedincima i mrežama koje podržavaju optužene u bekstvu.

Saradnju Srbije u dostavljanju dokumenata i omogućavanju pristupa dokumentima i svedocima, Bramerc je ocenio kao dobru.


Pogledaj vesti o: Hag,   Uhapšen Ratko Mladić,   Uhapšen Goran Hadžić,   Goran Hadžić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija drži ključ hapšenja Mladića

Izvor: NaDlanu.com, 06.Dec.2010

HAG, 6. decembra 2010. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je u ponedeljak pred Savetom bezbednosti UN da "Srbija drži ključ hapšenja Ratka Mladića i Gorana Hadžića" i da vlasti u Beogradu moraju učiniti više u tom cilju. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Bramerc u izveštaju zabrinut

Izvor: Danas, 07.Dec.2010, 00:33

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc založio se juče pred SB UN za nastavak politike uslovljavanja prema Beogradu i istakao da neuspeh da se uhapse dvojica preostalih begunaca izaziva krajnju zabrinutost. Neophodno je da „dobra volja“ Srbije za hapšenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića...

Nastavak na Danas...

"Mladića i Hadžića kriju službe bezbednosti"

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2010

Vojnopolitički komentator lista "Politika“ Ljubodrag Stojadinović smatra da su za neuspeh hapšenja haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića krive domaće obaveštajne službe...On je za B92 ocenio da izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca predstavlja ravnotežu između pritiska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.