Smanjena optužnica protiv Mladića

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2011, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjena optužnica protiv Mladića

Raspravno veće Haškog suda prihvatilo je predlog tužilaštva da se smanji broj zločina za koje će biti izvođeni dokazi protiv Ratka Mladića. Prihvatanjem predloga tužilaštva, broj zločina za koje će biti izvođeni dokazi smanjen je sa 196 na 106, navedeno je u saopštenju postavljenom na veb sajtu Haškog trinunala. Raspravno veće je prihvatilo zahtev tužilaštva "u interesu pravednog i ekspeditivnog suđenja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << navedeno je u saopštenju.

Veće je, takođe, zatražilo od tužilaštva da u roku od dve sedmice predstavi novu optužnicu protiv Mladića, preneo je AFP.

Sudije su u oktobru odbile zahtev tužilaštva za razdvajenje predmeta protiv Mladića u dva dela - jedno za Sebrenicu i drugo za ostale zločine počinjene u BiH.

Mladić se nije pojavio pred haškim sudijama 10. novembra zbog bolesti, zbog čega su sudije zahtevale od lekara da utvrde njegovo zdravstveno stanje.

Naredna statusna konferencija trebalo bi da bude održana 8. decembra.

Mladić je u Haškom sudu optužen u 11 tačaka za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH 1992-1995. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.