Slučaj Topčider: Mladića treba saslušati!

Izvor: S media, 30.Maj.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Topčider: Mladića treba saslušati!

Pravni zastupnik porodica ubijenih gardista u Topčideru Čedomir Stojković predao zahtev istražnom sudiji da se sasluša Ratko Mladić.

Jedan od pravnih zastupnika porodica ubijenih gardista, Čedomir Stojković predao je danas zahtev istražnom sudiji da se u postupku za ubistvo gardista u Topčideru sasluša i general Mladić.

- Postoji osnovana sumnja da su se u vreme dešavanja tog ubistva, 2004. godine, u vojnom objektu „Karaš“ >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Topčideru skrivali haški optuženici. Od Mladića tražimo da pomogne u otkrivanju istine kao general i kao vojnik – kaže Stojković.

Vekarić: Mladić svedoči o zločinima nad Srbima u BiH

Mladić traži lekare i pare?

Šaljić: Predat zahtev za punomoćje za podizanje penzija

Prema njegovim rečima, glasine o tome da li je Mladić lično učestvovao u ubistvu ili nije, da li je znao za to ili nije, sada ne bi trebalo da budu stvari kojim će se neko baviti.

- Međutim, obaveza je državnih organa da svako lice ispita za koje postoji verovatnoća da može da doprinese rasvetljavanju bilo kog krivičnog dela - ističe advokat.



On predlaže da se Mladić sasluša i ispita da li on bio u objektu „Karaš“ 2004. godine, da li je neko od drugih haških optuženika po njegovom saznanju bio tamo, da li je tamo boravilo njegovo obezbeđenje....


- Interesuje nas i da li je Generalštab znao za sve to ili nije – istakao je pravni zastupnik u slučaju „Topčider“.

(S media)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.