Skaćuju optužnicu protiv Mladića

Izvor: Blic, 19.Nov.2011, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skaćuju optužnicu protiv Mladića

Tužilaštvo Haškog tribunala predložilo je danas drastično smanjenje broja dokaza koji bi podržali tačke optužnice protiv Ratka Mladića, u nastojanju da se sudski postupak ubrza.

U predlogu koji je uputilo sudijama Haškog tribunala, tužilaštvo navodi će zadržati svih 11 tačaka optužnice, uključujući dve za genocid, ali da će smanjiti broj krivičnih dela koja nastoje da dokažu za više od 45 odsto, preneo je AP.

Mladić je u Haškom sudu optužen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u 11 tačaka za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH 1992-1995. godine.

Krajem maja je, posle 16 godina u bekstvu, uhapšen u Lazarevu, kod Zrenjanina i izručen Hagu.

Prilikom prvog pojavljivanja u sudu, odložio je izjašnjavanje o krivici, a 4. jula je udaljen iz sudnice zbog ometanja sednice i nije se izjasnio o krivici, pa je u njegovo ime uneto da se ne oseća krivim.

Povezane vesti: Tadić: Dužnost mi je da zatvorim stranicu istorije zvanu Ratko Mladić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.