SNP 1389: ZA IME DOJAVLJIVAČA MLADIĆA 10.000 EVRA

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP 1389: ZA IME DOJAVLJIVAČA MLADIĆA 10.000 EVRA

BEOGRAD - Srpski nacionalisti pozivaju na linč Srba! Srpski narodni pokret Naši 1389 raspisao je nagradu od 10.000 evra za informaciju koja bi pomogla u hvatanju osobe koja policiji dostavi podatke o mestu prebivališta haškog optuženika Ratka Mladića!

BEOGRAD - Srpski nacionalisti pozivaju na linč Srba!

Srpski narodni pokret Naši 1389 raspisao je nagradu od 10.000 evra za informaciju koja bi pomogla u hvatanju osobe koja policiji dostavi podatke o mestu prebivališta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << haškog optuženika Ratka Mladića!

- SNP Naši 1389 poziva sve građane da u slučaju akcije hvatanja generala Mladića, ne birajući sredstva, priteknu u pomoć srpskom heroju. SNP Naši 1389 smatra da režim, namerom da uhapsi generala Mladića, gura Srbiju u građanski rat - piše na sajtu ove organizacije.

Šta znači poruka „ne birajući sredstva“, za Kurir objašnjava Igor Marinković, član SNP Naši 1389.

- Ukoliko bi neko pokušao da uhapsi Mladića, ja bih ga fizički branio! Ako bi ga hapsili u mom komšiluku, siguran sam da bi veliki broj komšija fizički priskočio u pomoć Mladiću. Neka svako odluči na koji način želi da pomogne generalu - poručuje Marinković.

Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA, smatra da u ovoj opstrukciji hapšenja Mladića ima elemenata krivičnog dela!

- Ali, tu je Tužilaštvo da odgovori na to pitanje - ističe Stojić i dodaje da BIA ima mehanizme da zaštiti identitet svojih izvora.

Miša Vacić iz SNP 1389 Naši, međutim, tvrdi da njegov pokret ne čini nikakvo krivično delo. On smatra da je Ratko Mladić „srpski heroj i jedan od velikana Srbije“, te da kao takav ne može biti izručen u Hag.

- Ukoliko bismo dobili informaciju da ste, recimo, vi izdali lokaciju generala Mladića, potrudili bismo se da vaše ime ostane upamćeno na način na koji to zaslužuje! - kaže Vacić, ali ne otkriva kako bi to učinili.

- Ratko Mladić je heroj za srpski narod i osoba koja ga je izdala mora da, kao takva, ima mesto u istoriji. Kao izdajnik! - kategoričan je Vacić.

Na pitanje da li je poziv na odavanje identiteta osobe koja bi otkrila lokaciju Mladića zapravo poziv na linč, Vacić odgovara kontrapitanjem.

- Da li su građani koji su pre 60 godina, po tadašnjem rasnom zakonu, odavali lokacije Jevreja koji su deportovani u logore radili ispravnu stvar? Taj je zakon bio loš, i ovaj je. Građanin koji po zakonskoj obavezi prijavi Mladića ne radi dobru stvar - smatra Vacić.

Gordana Raković

Tužilaštvo ispituje

U Republičkom javnom tužilaštvu kažu za Kurir da je Odeljenje za visokotehnološki kriminal već formiralo predmet povodom ovog slučaja.

- Proveravaju se navodi sa sajta u cilju identifikovanja osoba koje su to postavile. Tužilaštvo pomno prati slučaj i ako proceni da je to jedan od vidova pretnje, oni koji su tu nagradu raspisali biće procesuirani i krivično gonjeni - najavljuju u Tužilaštvu.

A otkud im pare

Miša Vacić kaže da SNP Naši 1389 već ima 10.000 evra za nagradu za otkrivanje izdajnika.

- Nije tačno da nas finansiraju iz Rusije. Te priče plasiraju organizacije koje dobijaju novac iz zapadnih zemalja. Mi smo narodni pokret i finansira nas srpski narod - tvrdi Vacić.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saznaćemo ko cinkari generala Mladića

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2010

Srpski narodni pokret Naši 1389 opet je uzburkao javnost saopštenjem o raspisivanju nagrade od 10.000 evra za informacije o osobama koje budu dostavile podatke policiji o adresi na kojoj se krije general Ratko Mladić. Srpsko tužilaštvo je već, kako prenose mediji, formiralo predmet povodom ovog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.