SB UN čestitao Beogradu

Izvor: B92, 28.Maj.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN čestitao Beogradu

Njujork -- Savet bezbednosti UN pozdravio hapšenje Ratka Mladića i čestitao srpskim vlastima, ocenivši da je to jasan pokazatelj saradnje Srbije sa Haškim tribunalom.

"Članice Saveta bezbednosti pozdravljaju hapšenje Ratka Mladića 26. maja 2011.", naveo je predsedavajući tom telu UN, francuski ambasador Žerar Aro.

Članice SB UN, kako je naveo Aro, "čestitaju srpskim vlastima na hapšenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je jasan pokazatelj saradnje vlade Srbije sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju", prenosi Frans pres.

Države članice Saveta bezbednosti takođe "dele nadu da će hapšenje i izručivanje Ratka Mladića pomoći približavanju Zapadnog Balkana, pomirenju i evropskoj perspektivi", naveo je Aro.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun izjavio je prethodno u četvrtak, na dan kada je Mladić uhapšen u selu Lazarevo kod Zrenjanina, da to predstavlja "istorijski dan" za međunarodnu pravdu i zahvalio se srpskoj vladi i predsedniku Borisu Tadiću na tome.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savet bezbednosti pozdravlja saradnju Srbije sa Haškim tribunalom

Izvor: S media, 28.Maj.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija pozdravio je hapšenje ratnog lidera bosanskih Srba i haškog optuženika Ratka Mladića i čestitao srpskim vlastima, ocenivši da je to jasan pokazatelj saradnje Srbije sa Haškim tribunalom. .."Članice Saveta bezbednosti pozdravljaju hapšenje Ratka Mladića...

Nastavak na S media...

SB: Srbija sarađuje sa Haškim tribunalom

Izvor: Mondo, 28.Maj.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija pozdravio je hapšenje ratnog lidera bosanskih Srba i haškog optuženika Ratka Mladića i čestitao srpskim vlastima, ocenivši da je to jasan pokazatelj saradnje Srbije sa Haškim tribunalom.

Nastavak na Mondo...

SB: Srbija sarađuje sa Haškim tribunalom

Izvor: SrbijaNet.rs, 28.Maj.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija pozdravio je hapšenje ratnog lidera bosanskih Srba i haškog optuženika Ratka Mladića i čestitao srpskim vlastima, ocenivši da je to jasan pokazatelj saradnje Srbije sa Haškim tribunalom. "Članice Saveta bezbednosti pozdravljaju hapšenje Ratka Mladića...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

SB UN: Srbija sarađuje sa Haškim tribunalom

Izvor: Blic, 29.Maj.2011, 01:05

NJUJORK - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija pozdravio je hapšenje ratnog lidera bosanskih Srba i haškog optuženika Ratka Mladića i čestitao srpskim vlastima, ocenivši da je to jasan pokazatelj saradnje Srbije sa Haškim tribunalom..."Članice Saveta bezbednosti pozdravljaju hapšenje Ratka Mladića...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.