Izvor: B92, 04.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretres osumnjičenog za pomaganje

Banjaluka -- Pripadnici NATO-a pretražili su jutros kuću Petra Ješića u Rogatici zbog sumnje da je povezan sa pomagačima Ratka Mladića.

Kako je potvrđeno iz NATO štaba u Sarajevu, pretraga objekata sprovedena je da bi bile pronađene dodatne informacije o Mladiću u okviru napora da on bude lociran. Sa akcijom je bila upoznata i lokalna policija koja je bila na licu mesta.

Imovina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ješića, penzionisanog pukovnika VRS, pretražena je u skladu sa ovlaštenjima NATO snaga da podrže Haški tribunal u nastojanju da privedu osumnjičene za ratne zločine i spada u zakoniti mandat međunarodnog bezbednosnog prisustva u BiH, u okviru Opšteg okvirnog sporazuma za mir koji je odobrio Savet bezbednosti UN.

"Bez učešća lokalne policije"

Portparolka Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Desanka Tešić demantovala je danas navode komande NATO-a u Sarajevu da je lokalna policija učestvovala u pretresu kuće bivšeg oficira Vojske Republike Srpske Petra Ješića u Rogatici.

Desanka Tešić je novinarima rekla da lokalna policija nije bila obaveštena o akciji, niti je u njoj učestvovala.

U saopštenju štaba NATO-a podseća se da svako ko poseduje i prosledi informacije koje bi mogle dovesti do lociranja, hapšenja i izvođenja pred lice pravde haških begunaca može za to biti nagrađen.

"Nagrada u visini od pet miliona dolara mogla bi da bude isplaćena za preostalu dvojicu haških optuženika, Mladića i Gorana Hadžića", navedeno je u saopštenju.

Ješić, čiju su kuću jutros pretresli vojnici NATO snaga u BiH, tokom rata bio je u Komandi za pozadinu pri Glavnom štabu VRS, čije sedište je bilo u Crnoj Rijeci, kod Han Pijeska.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pretres u Rogatici u okviru napora na lociranju Ratka Mladića

Izvor: Cafe.ba, 04.Sep.2008

Pripadnici NATO snaga, u saradnji sa Haškim tribunalom, pretražili su jutros oko 07.00 sati stambeni objekat Petra Ješića u Rogatici zbog sumnje da je povezan sa mrežom pomagača Ratka Mladića, potvrđeno je iz NATO štaba u Sarajevu.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.