Mladićevi otisci nestali iz BIA!?

Izvor: Glas javnosti, 12.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladićevi otisci nestali iz BIA!?

BEOGRAD - Dokumentacija sa otiscima prstiju Ratka Mladića nestala je iz evidencije BIA, istakao je juče predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim LJajić.

Mladić ima državljanstvo Srbije od 7. jula 1993, naveo je LJajić, dodajući da je haški optuženik podneo zahtev za izdavanje lične karte 1999, kao i da ta dokumentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nedostaje.

- Dakle, imamo kopiju lične karte, ali nedostaje dokumentacija sa otiskom prstiju, što će biti predmet dalje istrage, kao i način na koji je on dobio ličnu kartu - rekao je LJajić i dodao da je jedna od mogućnosti da je ta dokumentacija „sklonjena iznutra“. Ministar nije rekao u kojoj je policijskoj stanici Mladić podneo zahtev za dobijanje lične karte, a nije jasno ni da li je uopšte bilo dokumentacije sa otiskom Mladićevog prsta ili je bilo, pa je nestala.

U najmanju ruku čudan, nestanak Mladićevih dokumenata otvorio je pitanje otkud ona u BIA. Misteriozni nestanak otisaka i LJajićevo obrazloženje zbunilo je bivšeg šefa DB-a Gorana Petrovića.

- Nije mi jasno zašto bi bilo ko nečije otiske prstiju iz odeljenja MUP-a u LJermontovoj slao u BIA. Ako već postoji Savet za saradnju sa Hagom, logičnije je da se dokumentacija haških optuženika čuva u nekim njihovim arhivama - rekao nam je Petrović.

Da bi se u Srbiji dobila lična karta kao osnovni identifikacioni dokument, potrebno je uverenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih i stara lična karta ili drugi dokument koji se nadležnima dostavlja samo na uvid radi potvrde identiteta. Pre nego što se lična karta podigne, ostavlja se otisak jednog prsta desne ruke, po pravilu - kažiprsta.

Možda su nestali otisci, ali su ostali krvavi tragovi.

Ovo samo pokazuje u kakvom se haosu nalazi Srbija i kada se to uzme u obzir onda nista ne moze da nas iznenadi. Gospodin Mladic je sigurno svestan svega za sta ga optuzuju pa skrivanjem pokusava da izbegne odgovornost i dokazivanje svoje nevinosti. Nije mi jasno sta ce time postici, ali eto kao i sve drugo u Srbiji tako i to ide nekako, kako to nas narod kaze - "TRALJAVO".

Noske, skine se blagovremeno sa srpskog sighta, idi u tvoju G.Britaniju pa tamo brani i napadaj tvoje M16. Gubi se izdaico odavde! Hag je napravljen za srbe, a ti to dobro znas. Sto ne komentarises o haradijanu i oricu, nego nesmes?

NEEEEEE PREDAJISE VOLjENI GEEEEEEEEEENERALEEEEEEEEE.

ZIVEO NAS VODJA, RATKOOOOOOOOOOOOOO.

Gospodine "Ratko Maldicu", mislim da smo vec ukrstali nase verbalne maceve, samo sto ste tada imali drugaciji nick!. Ne maenja stvar jer prepoznajem stil pisanje koji je ostao isti. Ne znam sta treba da pisem o Haradinaju ili Oricu, jer je njihovo sudenje zavrseno a presude se NE KOMENTARISU I NE TUMACE. Bez obzira sta neko mislio o njima ili pricao, oni su svoje procese zavrsili. Uostalom ima i medju Srbima oslobadjajucih presuda. Vec cujem kako zelite da replicirate da to nije dovoljno ali svaka presuda je presuda koja se ne komentarise. Ukoliko postoje dokazi kojima je moguce dokazati krivicu oslobodjenih, onda se proces moze obnoviti. Imate li vi ili bilo ko drugi konkretne dokaze za sve ljude kojima je do sada sudjeno u Haagu?. Ako imate onda mozete iste dostaviti sudu i time ce pravda biti zadovoljena, a i tu novu presudu ma kakva ona bila necu komentarisati. Ne znam da li vam naziv "Zenevska konvencija" nesto znaci ili vas asocira na bilo sta, ali bi bilo dobro da to procitate i bice vam jasnije zasto traze gospodina Mladica. On sam kao skolovan oficir to sigurno jako dobro zna pa mozete njega pitati, a on vam moze reci i kakva je presuda za takvo delo.

Voleo bi da budes prevodilac na Mladicevom sudjenju, a?

Zbog love, zbog slave?

Ili mozda zbog jednog i drugog?

Naravno da je svjestan zasta ga optuzuju! Ali je i svjestan ko ga optuzuje i ko je i zbog cega formirao "sud" za ratne zlocince!Ali, s vjerom u Boga, doci ce vrijeme da pravi ratni zlocinci izadju na sudi odgovaraju pred Bogom i narodom! PS Sta li ce onda da bode sa lizoguzcima???

U životu nikad do sada nisam čuo da je neko odgovarao pred Bogom i narodom (jedino su komunisti presuđivali u ime naroda a Boga nisu spominjali jer u njega nisu verovali). Ako takav nekakav sud (koji + veruje u Boga) treba da sudi, onda je nova farsa na vidiku.

Ali da se vratim na temu. Mladić je ratovao za ono što je ratovao. Na to nemam primedbi. Ali ljudi ne mogu da shvate jednu stvar: sva krivica za neki rat se uvek svaljuje na gubitnike. A Srpski narod je definitivno gubitnik ratova 90-tih godina. Ako grešim, molim Vas da me ispravite.

Taj sud u Hagu je formiran puno ranije, pre nego sto se desio rat u bivsoj Jugi, pa ti argumentacija o tome nema nikakvog smisla.

Kako Ti lupas!!!!!! Knjige u sake, pa se podseti, Rezolucije SC UN '93.

Nemas ti pojma.

Postoji Sud u Hagu za ratne zlocine, koji SAD ne priznaju,

i postoji ad hoc ICTY za ratne zlocine samo u Jugoslaviji, koji finansiraju Dz. Soros, americka vlada, Saudijska Arabija itd, koji je nelegalna tvorevina. Taju sud je ubio Milosevica, sudi Karadzicu i lovi Mladica.

i

Samo za NOSTRADAMUSA "S tudjinskom si kamom puzio po blatu,s krvolostvom zveri,pogane hijene'Da bi mucki udar s ledja dao Bratu,i ubio porod u utrobi zene.Slobodu si vecno zakrzljala raso ,ceko da donesu tudji bajoneti.U sumraku uma novog gazdu snivas.Branio si zemlju od nejaci nase,iz kolevke pio krv nevine dece,pod znamenjem srama uz ime ustaseStavio si Hrista,Slobodu i SveceCIJU LI CES PUSKU OBESIT O RAMEne ZABORAVI prvi svetski rar i PAD TISUCULETNE KULTURE>Haaaa,ha !ZA GENERALA MLADICA"BLAGO ONOM KO DOVJEKA ZIVI IMAO SE RASTA I RODITI!"

Mladićevi otisci nestali iz BIA!?= GLAS JAVNOSTI = PROSLEDILA SRPSKA KOBRA

http://srpska-armija.spaces.live.com/blog/cns!979603D395F3B99F!1698.entry
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.