Mladićeva odbrana: Generalov život ugrožen

Izvor: BKTV News, 16.Nov.2017, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladićeva odbrana: Generalov život ugrožen

Odbrana Ratka Mladića zatražila je danas od Karmela Ađijusa, predsednika Haškog suda, da ponovo razmotri odluku kojom je odbijen zahtev da Mladića u pritvoru poseti lekar, a koja je zasnovana na mišljenju medicinskog osoblja pritvorske jedinice.

Odbrana je sudu dostavila i mišljenja drugih stručnjaka koji su dali suprotan stav.

Budući da je medicinsko osoblje u ponedeljak zaključilo da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bi poseta lekara škodila Mladićevom zdravstvenom stanju pre izricanja presude, zakazane za 22. novembar, branioci su objavili deo mišljenja lekara Ristića, čija je poseta prvobitno bila odobrena, a potom zabranjena.

U mišljenju tog lekara se navodi: "U slučaju da je neophodno prisusrtvo pacijenta Ratka Mladića izricanju presude, bez prethodnog spoljnog pregleda, dijagnoza i terapija, ja upozoravam da bi u tim okolnostima on bio direktno izložen visokom riziku za pojavu fatalnih komplikacija, kao što su - još jedan moždani udar, još jedan infarkt ili iznenadna smrt".

HAG UPRAVO POTPISAO SMRTNU PRESUDU MLADIĆU? ZDRAVLJE MU JE POGORŠANO, A TRIBUNAL ODBACIO I OVAJ GENERALOV ZAHTEV!

"To bi bilo suprotno svim etičkim medicinskim pravilima", naveo je Ristić u svom mišljenju.

Sekretarijat Tribunala je inače tražio da se dostave mišljenja dva nezavisna eksperta povodom zabrane poseta svim pritvorenicima.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.