Mladića treba da pregledaju psihijatri

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jun.2011, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladića treba da pregledaju psihijatri

Ukoliko general Ratko Mladić zaista ima psihoorganski sindrom, kao što je rekao njegov sin Darko, onda treba da ga pregledaju ljudi koji se bave psihijatrijom i daju svoje mišljenje, izjavio je ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković.

"Mi ćemo u dogovoru sa Haškim tribunalom u narednih mesec dana uputiti grupu lekara, koji će izvršiti pregled svih naših optuženika koji to žele. To je naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obaveza, koja proističe iz postojeće međunarodne legislative, a i sam (glavni tužilac Tribunala) Serž Bramerc je zahtevao da Mladić ima pošteno i fer suđenje", rekao je Stanković.

"U tom smislu biću verovatno svedok ekspert zato što sam radio sve masovne grobnice u istočnoj BiH. Do sada sam radio jedan slučaj po zahtevu tužilaštva, a ostale po zahtevu odbrane", objasnio je Stanković za "Pres".

On je rekao da je srpskog generala u Specijalnom sudu u Beogradu obišao po nalogu istražnog sudije i kao ministar zdravlja i da je neko ko je obdukovao Mladićevu ćerku Anu morao da ispuni zahtjeve sudije.

"I da su mi rekli da ću biti mrtav pošto završim posetu Ratku Mladiću, obišao bih ga. I opet bih učinio isto", poručio je Stanković, dodavši da nikome ne bi želio da napravi prijateljski odnos na način kako je on nastao između Mladića i njega, a to je zbog smrti generalove ćerke.

Ministar zdravlja Srbije kaže da je Mladića zadnji put vidio pre 13 godina i sada se kod njega promenilo sve, a ostale su samo njegove oči.

"Video sam jednog starca. Nisam video Ratka Mladića, već starog čoveka koji veoma otežano govori, otežano se kreće, ne može da ustane i napravi par koraka da ga ne pridržite da ne padne", istakao je Stanković.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.