Mladić na VMA pre 10 godina

Izvor: RTS, 10.Jun.2011, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić na VMA pre 10 godina

Ratko Mladić je pre skoro 10 godina lečen na VMA pod lažnim imenom, ali mu vojska posle toga nije pomagala da se krije, izjavio ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da je Ratko Mladić pre skoro 10 godina lečen na Vojnomedicinskoj akademiji pod lažnim imenom, ali mu vojska posle toga nije pomagala u sakrivanju.

Visoki predstavnik u BiH Valentin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Incko izjavio je da "duboko žali" zbog odluke Republike Srpske da pomogne u finansiranju odbrane haškog optuženika Ratka Mladića.

"Zabrinut sam zbog finansijske podrške Republike Srpske odbrani Mladića jer je to novac poreskih obveznika, a to je takođe novac majki Srebrenice", rekao je za Rojters Incko, komentarišući odluku vlade RS da izdvoji 50.000 evra za odbranu bosanskih Srba osumnjičenih za ratne zločine pred Haškim sudom.

"Pre osam, ili devet godina, on je bio u toj bolnici zbog neke bolesti", rekao je Šutanovac za agenciju AP.

Šutanovac je dodao da je interna istraga pokazala da Mladić "godinama nije imao veze sa vojskom ili Ministarstvom odbrane".

Mladićev advokat je tvrdio da je njegov klijent lečen u vojnoj bolnici u Beogradu 2009.godine i prošle nedelje pokazao je nekakav bolnički nalaz o tome da je Mladić navodno primao onkološku terapiju, navodi AP.

Šutanovac kaže da je reč o "falsifikovanom nalazu."

"Ja sam stoprocentno uveren da to nije originalan dokument. Uporedili smo papire u svim vojnim bolnicama i nismo našli vezu, a to čak nije ni dobar falsifikat," istakao je ministar.

Mladić je uhapšen 26. maja u selu Lazarevo kod Zrenjanina a Haškom tribunalu je izručen 31. maja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.