Mladić i Šešelj odigrali partiju šaha

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jun.2011, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić i Šešelj odigrali partiju šaha

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić konačno se u Sheveningenu susreo sa ostalim haškim optuženicima iz bivše Jugoslavije. Kako piše "Pres" Mladića su srdačno dočekali Veselin Šljivančanin, Nebojša Pavković i Ante Gotovina, a sa Vojislavom Šešeljom je odigrao partiju šaha.

Beogradski advokat i dugogodišnji Mladićev prijatelj Miloš Šaljić, koji je optuženog generala zastupao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pred Specijalnim sudom u Beogradu pre njegovog izručenja Haškom tribunalu, otkriva za "Pres RS" da su Mladić i Šešelj imali srdačan susret, posle kojeg je pao i dogovor za partiju šaha.

"Mladić je sa Šešeljem igrao šah, ali ne znam ko je pobedio. Moguće je da su remizirali. U svakom drugom ishodu jedan od njih dvojice bi se, verovatno, na sva usta hvalio pobedom", kaže šaljivo Šaljić.

On ističe da je general Mladić poručio članovima porodice sa kojima se čuo da se relativno dobro oseća posle prebacivanja iz zatvorske bolnice među ostale pritvorenike u Sheveningenu.

"To ne znači da je on dobrog zdravstvenog stanja, ali je nešto bolje u odnosu na ranije. Bivšeg komandanta VRS u pritvoru su pored Šešelja dočekali i pukovnik JNA Veselin Šljivančanin, srpski general Nebojša Pavković i hrvatski general Ante Gotovina. Prema onome što su mi rekli Ratkov sin Darko i supruga Bosiljka Mladić, ostali pritvorenici su lepo dočekali generala, ali nisu mu napravili pitu sirnicu kako su najavili pojedini beogradski mediji. Pavković i Gotovina među pritvorenicima slove za dobre kuvare, pogotovo kada je reč o pitama. Oni će generalu spremiti neki svoj specijalitet", kaže Šaljić.

"U narednih nekoliko dana bi trebalo da bude poznato ko će biti u timu odbrane. Iz razumljivih razloga ne mogu još da otkrivam imena, ali verovatno će među Mladićevim braniocima biti i jedan pravni zastupnik iz RS", kaže Šaljić.

Da među haškim optuženicima vlada nesvakidašnje prijateljstvo tvrdi i jedan od advokata koji je svojevremeno zastupao nekolicinu haških optuženika. On kaže da pri prvim odlascima u Hag, pre skoro deset godina, nije mogao da veruje kakva sloga vlada u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu i da je i sam probao specijalitete pojedinih haških pritvorenika.

"Prvi put sam u Hag otišao 2000. Iako su mi kolege koje su već imale iskustva s Hagom govorile da tamo vlada 'bratstvo i jedinstvo', nisam im verovao. Međutim, veoma brzo sam se uverio da je to istina. Tako su pravi prijatelji postali proustaški nastrojeni Mladen Naletilić-Tuta i lider radikala Vojislav Šešelj", rekao je sagovornik "Presa".

On ističe da je uveren da je general Ratko Mladić naišao na raširene ruke svih haških pritvorenika, dodajući da se nada da će probati specijalitete hrvatskog generala Ante Gotovine.

"Gotovina je izuzetan kuvar. Meni i još nekolicini kolega je spremio izvrsne špagete sa škampima i nadam se da će ih pripremiti i generalu Mladiću", dodao je on.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.