Mladić će probati da opovrgne sve

Izvor: B92, 05.Jun.2011, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mladić će probati da opovrgne sve"

Beograd -- Profesor Radoslav Stojanović izjavio je da strahuje da će Ratko Mladić pokušati da opovrgne ono što je Srbiju oslobodilo odgovornosti za učešće u genocidu 1995.

Stojanović, profesor međunarodnog prava i bivši pravni zastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, vidi to kao realnu mogućnost.

"Prilikom odluke o Srebrenici nije bilo kontakata između Mladićevog glavnog štaba i Beograda. Ja se bojim da on ne kaže suprotno sada, da je recimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on pre odlučivanja razgovarao sa Miloševićem.", kaže Stojanović

On smatra da je moguće da Mladić pokuša na taj način da umanji svoju odgovornost.

"Ako bi to mogao da dokumentuje to bi moglo da dovede do obnove postupka pred Mađunarodnim sudom pravde u vezi bosanske tuzbe protiv Srbije. To bi moglo da donese štetu, ali ne verujem da bi Međunarodni sud pravde to privhatio samo na njegovu lepu reč."

"Mladić bi na taj način umanjio sopstvenu odgovornost, ali ga ne bi oslobodilo odgovornosti u potpunosti. Vršenje zločina čak i po naređenju je zločin", zaključio je Stojanović.

Profesro Stojanović je dodao da smatra Mladićevo zdrastveno stanje neće bitno uticati na tok suđenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.