Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mešihat IZ osudio genocidne grafite u Novom Sadu

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji saopštio je danas da od Ministarstva unutrašnjih poslova očekuju da što pre privede pravdi odgovorne za ispisivanje genocidne poruke "Od Kosova do Irana biće mrtvih muslimana - Ratko Mladić", koja je osvanula na dečijem vrtiću "Različak" u Novom Sadu.

U saopštenju se najoštrije osuđuje ispisivanje tog grafita i navodi da pripadnicima islama u Novom Sadu i drugim mestima gde postoji potencijalna opasnost treba da bude pružena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << puna lična i imovinska sigurnost.

"Gorak ukus antimuslimanskih nalepnica u Subotici od marta ove godine još nije iščezao, a u glavnom gradu Vojvodine koja se hvali multietničnošću i dobrim međukonfesionalnim odnosima, novi šamar pripadnicima islama u vidu grafita koji poziva na istrebljenje muslimana i veliča glavnog izvršitelja genocidnog projekta '90-ih godina prošloga veka", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da muslimani u Srbiji, a posebno u Vojvodini koji žive u teškim uslovima, slove za miroljubiv narod i integralni su deo društvene zajednice, te se od nje očekuje podjednak tretman u zaštiti prava i efikasnom sprovođenju zakona, protiv onih koji su pretnja suživotu i miru.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mešihat osudio genocidne grafite u Novom Sadu

Izvor: SandzakPress.net, 02.Okt.2019

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije osuđuje jučerašnje ispisivanje grafita na dječijem vrtiću „Različak“ u Novom Sadu sa genocidnom porukom: „Od Kosova do Irana biće mrtvih muslimana – Ratko Mladić“. Gorak ukus antimuslimanskih naljepnica u Subotici od marta ove godine...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.