Maturanti skandirali Mladiću

Izvor: B92, 01.Jun.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti skandirali Mladiću

Beograd -- Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu proslavljali kraj školovanja uz klicanje Ratku Mladiću i pevanjem pesama koje pozivaju na linč, piše Mondo.

Okupljeni na Trgu republike, njih oko stotinu, peli su se na štandove postavljene na Trgu, kao i na spomenik Knezu Mihailu. Većina njih sa dvolitarskim pivskim flašama u rukama i u alkoholisanom stanju, ponašala se u najmanju ruku razuzdano i bahato.

Viseći sa spomenika, i na očigled mnogih Beograđana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klicali su ime jednog od optuženih za ratne zločine - Ratka Mladića, i pevali pesme o Kosovu, a mogli su se čiti i neukusni pokliči poput:"Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji", javlja Mondo.

U jednom trenutku preko samog trga se teško moglo proći, pa su tako školske ekskurzije koje su prolazile kroz centar u tom trenutku tražile asistenciju prisutnih policajaca, kako bi deca mogla neometano i bezbedno da prođu.

Umesto da slave završetak školske godine kao većina njihovih vršnjaka koje ovih dana možemo sresti po gradu, maturanti Vazduhoplovne škole odlučili su da 'zaposednu' grad, pa su tako sa Trga krenuli preko Terazija i Ulicom kralja Milana, gde su na kratko zaustavili saobraćaj, dok su pevali srpsku himnu "Bože pravde" i pesme posvećene Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maturanti oštetili fontanu na Trgu Nikole Pašića

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jun.2012

U sinoćnjem incidentu su pokidani električni kablovi i uništeno je dekorativno osvetljenje na fontani

Nastavak na Telegraf.rs...

Beograd: Pijani maturanti klicali Ratku Mladiću! (FOTO)

Izvor: S media, 01.Jun.2012

Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu okupili su se u petak oko podneva na Trgu republike da proslave kraj školske godine. Slavilo se sa pivom, poklicima Ratku Mladiću i pevanjem pesama koje pozivaju na linč...Okupljeni na Trgu republike, njih oko stotinu, peli su se na štandove postavljene na...

Nastavak na S media...

Maturanti klicali Mladiću i pozivali na linč Albanaca

Izvor: medio.rs, 02.Jun.2012, 01:18

Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu okupili su se oko podneva na Trgu republike da proslave kraj školske godine. Sa dvolitarskim pivskim flašama u rukama, stotinjak tinejdžera je pevalo pesme koje pozivaju na linč i klicalo Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.