Ljajić: Stalna potraga za Mladićem

Izvor: B92, 27.Jul.2009, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Stalna potraga za Mladićem

Rasim Ljajić (FoNet, arhiva)

Beograd -- Ratko Mladić neće moći još dugo da bude na slobodi jer su akcije potrage naših i stranih službi stalne, kaže koordinator tima za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić.

Vlasti u Srbiji nemaju u ovom trenutku konkretan trag koji bi ih doveo do haškog begunca Ratka Mladića, iako se za njim stalno traga, kaže Rasim Ljajić. Ipak, Ljajić je uveren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su sve veće šanse da Mladić bude pronađen jer je, kaže, nemoguće da on izbegne potragu u koju su uključeni najbolji domaći operativci, koji sarađuju i sa stranim službama.

Ratni komandant Vojske Republike Srpske skriva se već 14 godina od vlasti i Haškog tribunala.

Niko od nadležnih u Srbiji više ne očekuje da će se general Ratko Mladić dobrovoljno predati, kaže za B92 ministar Ljajić, ali navodi i da sumnja da najtraženiji begunac može još dugo da ostane na slobodi.

"Nemoguće je da izbegne tolikom broju domaćih i stranih obaveštajaca”, kaže Ljajić.

On navodi da je poslednja potraga bila prošle nedelje, a da strani obaveštajci samo daju obaveštajne podatke, a ne učestvuju u operacijama.

Potraga za Ratkom Mladićem dodatno opterećuje budžet Srbije, ali i više od toga, njegovo skrivanje nanosi štetu Srbiji u međunarodnoj zajednici, kaže Ljajić.

Samo hapšenje begunaca, uveren je, može da promeni stav Holandije o deblokadi evropskih integracija Srbije.

"Mi ćemo lakše uhapsiti Mladića, nego da njih ubedimo. Razgovor sa njima je kao da pričate sa zidom. Ne očekujem da oni promene svoj stav”, navodi Ljajić.

Ministar Ljajić kaže i da operativci istovremeno tragaju i za drugim preostalim beguncem, Goranom Hadžićem, o kome do pre godinu dana nije bilo nikakvih podataka, ali je u međuvremenu istraga napredovala.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.