Karadžić traži Meronovo izuzeće

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić traži Meronovo izuzeće

Sledeći odluku o izuzeću trojice sudija zbog pristrasnosti u slučaju generala Ratka Mladića i prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je izuzeće sudije Teodora Merona iz žalbenog veća - koje treba da odluči o žalbama na presudu kojom je Karadžić osuđen na 40 godina zatvora.

U Karadžićevom zahtevu, koji je objavio Mehanizam u Hagu, navodi se da sumnja u pristrasnost Merona proizlazi iz njegovog učešća u donošenju ranijih osuđujućih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << presuda prema podređenima Karadžiću.

"Meron se u velikoj meri suočavao sa dokazima i nalazima u vezi sa spornim činjenicama i pitanjima koja su predmet žalbe i izvukao je zaključke u kojima je potvrdio osudujuće presude protiv podređenih Karadžiću", precizira se u zahtevu.

Karadžić je u martu 2016. godine osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti u Bosni i Hercegovini 1992-1995. godine.

Žalbeni postupak u njeogvom slučaju ušao je u poodmaklu fazu, pa Karadžićeva odbrana žali što ga i sama nije ranije podnela, ukazujući da su se pravni osnovi za to stekli nakon odluke sudije Žan Klod Antoanetija o izuzeću trojice sudija iz Mladićevog žalbenog veća, takođe zbog pristrasnosti.

"Imajući u vidu odluku u slučaju Mladić, sudija Meron treba da bude izuzet iz žalbenog veća u Karadžićevom slučaju", navodi se u zahtevu.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Karadžić bi da se reši Merona u Veću

Izvor: Mondo, 26.Sep.2018

Kao i general Ratko Mladić, i prvi predsednik Srpske, Radovan Karadžić, zatražio je izuzeće sudije Teodora Merona iz žalbenog veća Haškog tribunala, koje odlučuje o žalbi na presudu od 40 godina zatvora...Foto: Mondo/Goran Sivački..Sledeći odluku o izuzeću trojice sudija zbog pristrasnosti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.