Izvor: B92, 26.Maj.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hapšenje vredno pregovora sa EU"

Beograd -- Novinarka Ljiljana Smajlović ocenila da bi hapšenje Mladića moglo ubrzati pridruživanje Srbije EU.

Ona je za B92 ocenila da se može govoriti da je Ratko Mladić već osuđen, ako ne za genocid, onda za to što nikog od odgovornih za genocid nije kaznio.

"Ovo bi moglo biti vredno čak i određivanja datuma početka pregovora o pridruživanju EU. Holandija bi mogla biti posebno zadovoljna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i blagonaklona prema Srbiji zbog hapšenja", rekla je Smajlovićeva.

Ljiljana Smajlović, koja je dugogodišnji izveštač iz Haga, rekla je da nije iznenađenje rezultat istraživanja po kome je većina građana Srbije i RS protiv hapšenja i izručenja Ratka Mladića.

"Postoji neko mišljenje da Srbi žive mirno i slobodno samo na delovima bivše Jugoslavije gde je Mladić ratovao za njih. Iako postoji i svest o njegovoj odgovornosti za zločine", rekla je ona.

U Vestima B92 je gostovao i novinar Vremena Dejan Anastasijević, koji je komentarisao najnovija dešavanja oko hapšenja Ratka Mladića:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.