Hapšenje haških begunaca nema alternativu

Izvor: Politika, 27.Apr.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje haških begunaca nema alternativu

BANJA LUKA – Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je u Srebrenici da nema alternative za hapšenje haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

"Smatramo da je ključ njihovog hapšenja u Srbiji i zato aktivno radimo sa vlastima u toj državi da se ova hapšenja realizuju", rekao je Bramerc, dodajući da se traži i od zemalja u regionu da pomognu hapšenje begunaca i od međunaordne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zajendice i EU da daju podršku u pogledu hapšenja.

Bramerc je, kako prenose elektornski mediji, rekao da je važno za kredibilitet Haškog tribunala da preostala dva begunca budu uhapšena kako bi se ispunio mandat Tribunala. Glavni tužilac Haškog tribunala danas je posetio Srebrenicu gde je u razgovoru s predstavnicima udruženja srebreničkih žrtava izrazio poštovanje žrtvama i porodicama u njihovoj borbi da istraju u dokazivnaju pravde.

Bramerc od juče boravi u BiH i u Sarajevu je isnoć razgovarao sa predstavnicima vlasti BiH, kao i sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom

Tanjug

[objavljeno: 27/4/2010]
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Uhapšen Goran Hadžić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.