Hag završava rad 2013. godine

Izvor: S media, 01.Sep.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag završava rad 2013. godine

"Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju okončaće svoj rad 2013. i stoga je nužno preduzeti sve kako bi do tada bili uhvaćeni Ratko Mladić i Goran Hadžić da bi im se u tom razdoblju sudilo", izjavio sekretar Haškog tribunala Jodž Hoking.

Učestvujući u radu konferencije o trasparentnosti pravosuđa i odgovornosti medija, Hoking je potvrdio da ostaje na snazi ranije utvrđena strategija okončanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rada Haškog suda koja znači i prenošenje odgovornosti za procesuiranje ratnih zločina na pravosuđe država nastalih raspadom bivše Jugoslavije.

T"o podrazumeva", rekao je Hoking, "da sva prvostepena suđenja treba završiti tokom 2011. godine dok bi prizivni postupci trebalo da budu rešeni u prvoj polovini 2013. godine".

"Slučajevi Mladića i Hadžića moraju biti pridruženi preostalim predmetima i ja stoga pozivam međunarodnu zajednicu da pojača napore kako bi ta dvojica bili privedeni

u ovom roku", naglasio je Hoking.

On je istakao da je Haški tribunal, uprkos svim pokušajima osporavanja njegova rada, uspešno odigrao svoju ulogu i da je postao presedan za brojne druge krizne regione kakvi su Ruanda, Kambodža ili Istočni Timor.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.