Izvor: TvojPortal.com, 17.Maj.2012, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Mladić: Ponosan sam na oca (VIDEO)

Izvor:vestionline  Početkom suđenja za ratne zločine u BiH Ratku Mladiću, njegov sin Darko dao je intervju za ruski RT. U njemu je istakao kako je ponosan na svog oca.
Darko Mladić rekao je kako je njegov otac samo pokušavao da zaštiti zemlju tokom rata u BiH. Međutim, optužbe protiv Mladića govore drugačije. Svedoci govore drugačije, kao i brojni audio i video snimci.
"Mi se borimo za njegovu slobodu svim mogućim sredstvima. Optužbe protiv njega su vrlo teške i >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << smatramo da su pogrešne. Mogu komentarisati o svom ocu, jer ga poznajem. U ovom slučaju postoje dva Ratka Mladića, jedan je proizvod medija, što je daleko od Ratka Mladića koga ja poznajem", istakao je za RT Mladićev sin Darko.

"Moj otac je samo pokušavao da zaštiti zemlju tokom rata"

"Tokom ovih 20 godina, mediji, pogotovo iz zemalja koje su bile na suprotnoj strani sukoba, pomažu sprovođenju rata protiv nas i još se drže svoje priče o genocidu 1992. godine, što je vremenski i pre početka rata u BiH. Pretpostavljam da su te optužbe takođe nastale pre početka rata", smatra Mladićev sin.
Suđenje Radovanu Karadžiću nije hteo da komentariše, iako se ono vodi paralelno sa suđenjem njegovom ocu.
"Ponosan sam na očevu ulogu u ratu u Bosni, ne zbog toga što mislim da je kriv za bilo šta, već zato što je radio svoj posao u tom ratu. Glavni cilj tog rata bio je zaštititi naš narod od ponovnog izlaganja genocidu", rekao je Darko Mladić, osvrćući se na događaje iz Drugog svetskog rata.
"Ne mislim da je moj otac bio pijun u službi politike Srbije. On je verovatno bio svojevrstan alat, kojim se vršio pritisak na Srbiju, ali problemi Srbije se nisu rešili njegovim izručenjem. To je zapravo bila potpuno pogrešna dilema", smatra Darko Mladić.
{youtube}tlcLaoVGpUg&feature=player_embedded{/youtube}

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.