Advokat: Mladiću teško oštećen mozak

Izvor: Večernje novosti, 05.Avg.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Mladiću teško oštećen mozak

BEOGRAD - Ruski lekari još nisu dostavili izveštaj o zdravstvenom stanju Ratka Mladića, a njegov advokat Branko Lukić tvrdi da je reč o teško oštećenom mozgu, nastalom usled tri moždana udara dok je bio u bekstvu, piše današnja Politika."Lekari u Kraljevskoj bolnici Bronovo utvrdili su da Mladiću više od 50 posto mozga nije u funkciji, jer postoji kalcifikacija. Oni nisu precizno rekli koliko je oštećenje", rekao je tom listu Lukić, koji predvodi tim Mladićevih branilaca.Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << navodima lista, Mladiću je oduzeta čitava desna strana tela, ima problem sa krvnim pritiskom, komunikacija sa njim je otežana, a njegovi advokati imaju problem kada pokušavaju da sa njim razgovaraju o postupku pred Tribunalom.Mladić sam nameće teme razgovora i to su najčešće događaji od pre 30 ili 40 godina ili iz bliske prošlosti. On se ne seća dešavanja pre 10 ili 20 godina, a poseban problem je razgovor o ratnim zbivanjima tokom devedesetih godina prošlog veka, navodi Politika.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Moskva se preko Mladića još više meša u Balkan"

Izvor: B92, 05.Avg.2015

Ruski lekari pregledali su u Sheveningenu haškog optuženika Ratka Mladića, a njegov branilac Branko Lukić kaže da je bivši komandant vojske RS teško bolestan...Kako je on naveo, Mladić nije u stanju da dalje prati suđenje...Ruski lekarski tim sada čeka da dobije svu zdravstvenu dokumentaciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.