Advokat: Mladić da ne bude saslušan

Izvor: B92, 31.Maj.2011, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Mladić da ne bude saslušan

Beograd -- Advokat Ratka Mladića izjavio da će mu savetovati da ne prihvati da bude saslušan u vezi zločina nad Srbima u BiH i u vezi s pogibijom vojnika u Topčideru.

Miloš Šaljić je za B92 pojasnio da je reč o njegovom mišljenju, koje će preneti svom klijentu u 15 sati, kada ga poseti, ali da je odluka na Ratku Mladiću.

"Ja sam rekao da može samo prvo saslušanje u pogledu krivice njegove supruge, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je to vrlo jednostavno jer treba da kaže samo rečenicu, dve", kaže Šaljić za B92.

"Što se tiče saslušanja u pogledu stradanja Srba, rekao sam da ne može jer je to veoma opširna tema, a on svoju pažnju ne može da drži ni pet minuta, a ne dva sata vremena. Što se tiče saslušanja povodom pogibije gardista rekao sam da je to saslušanje bez ikakvog smisla. Jer, kakve veze on ima s tim skloništem kada u njemu nikada nije boravio te o tome ne bi mogao da se izjašnjava", objašnjava dalje Mladićev advokat.

"To je moj stav, ja o tome nisam odlučivao, ja ću tokom današnje posete preneti to sve njemu i reći mu moj stav, a na njemu je da odluči", dodao je Šaljić.

Šaljić je rekao i da će sudsko veće, ukoliko žalba na rešenje o odluci da se Mladić izruči Hagu stigne prepodne u Specijani sud, o tome raspravljati danas do kraja radnog vremena.

On kaže i da još nije dobio odgovor na zahtev da nezavisni tim lekara pregleda Mladića, kao i da se "raspravlja" o pravnom timu koji će ga zastupati u Hagu.

Predat novi lekarski izveštaj

Advokat Ratka Mladića kaže da je predao istražnom sudiji novi lekarski nalaz o Mladićevom zdravstvenom stanju koji bi mogao bitno da izmeni situaciju.

Prema rečima Miloša Šaljića radi se o periodu od pre dve godine i da je nalazom utvrđeno teško oboljenje.

"Ne mogu da govorim o nalazu. Dostavljen je anonimnim putem, ali iz obaveštenih izvora i istražni sudija će ga proveriti", naveo je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KO ĆE BRANITI RATKA MLADIĆA?

Izvor: Kurir, 01.Jun.2011, 11:17

BEOGRAD - Još uvek nije poznato ko će Ratku Mladiću biti branioci i da li će se možda braniti sam, javlja B92. Advokat Tomislav Višnjić, koji je pred Tribunalom zastupao nekoliko optuženika, podsetio je da je bilo više slučajeva da se optuženici brane sami, poput Slobodana Miloševića, Vojislava...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.