Vučić: Ljajić će biti u novoj vladi

Izvor: RTS, 09.Apr.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ljajić će biti u novoj vladi

Rasim Ljajić će sigurno biti u novoj vladi, kaže lider SNS-a Aleksandar Vučić. Najbolji recept za vladu jeste plan i vizija, a Srbija će prvi put imati kratkoročni, srednjoročni i dugoročni plan, poručio je Vučić.

Taj plan će uskoro biti završen i predstavljen narodu, dok će se o imenima ministara razgovarati za vikend, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Aleksandar Vučić, prenosi Tanjug.

"Najbolji recept za vladu jeste plan i vizija, a Srbija će po prvi put imati kratkoročni, srednjoročni i dugoročni plan sa jasnim brojkama i bez besmislenih reči", rekao je Vučić novinarima posle svečanosti povodom početka radova fabrike "Dr Etker" u Šimanovcima.

Kada imate plan, naveo je Vučić, sve je lakše i mi smo blizu da plan završimo i predstavimo ga narodu.

Na pitanje o personalnim rešenjima buduće vlade, Vučić je rekao da će o tome za vikend razgovarati, prvo sa svojim stranačkim prijateljima, a onda i sa svima ostalima.

Konkretno upitan da li će u novoj vladi biti Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin, Vučić je rekao da će Ljajić sigurno biti u vladi, a za Ugljanina je odgovorio: "videćemo".

Štitićemo interes u "Južnom toku"

Aleksandar Vučić je istakao da će Srbija učiniti sve da zaštiti svoje ekonomske i vitalne nacionalne interese, ali da nije najveći igrač i da ne može da odlučuje o najvažnijim stvarima u vezi sa projektom "Južni tok".

Vučić je, komentarišući pisanja medija da je EU nadomak odluke da zamrzne plan okončanja izgradnje tog gasovoda, rekao da je "Južni tok" po njegovom mišljenju važan ne samo za Rusiju, već i za Evropu i da se nada da će prevladati razum i da će svi razumeti da moraju da sarađuju i da treba da se "puste strasti i tenzije".

"Srbija će štititi svoje interese, a Srbija smatra da je 'Južni tok' u njenom interesu. Međutim, mi naravno nismo najveći igrač i ne možemo da odlučujemo o najvećim i najvažnijim stvarima", rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da je "Južni tok" važan i za Evropu jer su, kako je naveo, "bajkolike priče da će se u roku od godinu ili dve iz američkih škriljaca ili na druge načine Evropa snabdeti gasom".

Vučić je naglasio da je svaki dalji negativni razvoj situacije u Ukrajini loš za narod Rusije i Ukrajine, a potpuno izvesno da nije dobar ni za Srbiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić u vladi,prvo idem u Sarajevo

Izvor: B92, 09.Apr.2014

Šimanovci -- Lider SNS Aleksandar Vučić kaže da je najbolji recept za vladu plan i vizija koji će uskoro biti završen i predstavljen narodu. "Rasim Ljajić sigurno u vladi"..."Najbolji recept za vladu jeste plan i vizija, a Srbija će po prvi put imati kratkoročni, srednjoročni i dugoročni plan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.