Srbija šalje dokumente Gotovini

Izvor: B92, 11.Sep.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija šalje dokumente Gotovini

Novi Sad -- Predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić najavio je da će Srbija do 30. septembra dostaviti braniocima Ante Gotovine tražena dokumenta.

"Taj njihov zahtev je u proceduri i mi ćemo na njega blagovremeno odgovoriti. Između ostalog, moramo proveriti i da li uopšte posedujemo sve dokumente koji se od nas traže", rekao je Ljajić za današnji novosadski "Dnevnik".

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da pojedini zapisnici, za koje je zainteresovana odbrana Ante Gotovine, "nisu kod nas", što znaju i predstavnici Haškog tribunala.

Ljajić je kazao da u ovom trenutku Srbija nema nijedno otvoreno pitanje ili nerešen zahtev Tužilaštva tribunala.

"Naša saradnja je sada rutinska i zasniva se na dostavi dokumentacije, pristupu arhivama, zaštiti svedoka i našem aktivnom učešću u postupcima koji se vode pred tribunalom", naveo je Ljajić.

On je ocenio da nakon prvostepene presude generalu Momčilu Perišiću nema osnova da Bosna i Hercegovina obnovi tužbu protiv Srbije za genocid.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Ne možemo više da živimo od kredita!

Izvor: S media, 11.Sep.2011

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc dolazi sutra u Beograd, gde ga prvi put dočekuju relaksirano, jer njegova ocena saradnje Srbije ni izbliza više neće imati politički značaj kakav je imala do hapšenja i izručenja Ratka Mladića. ..Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim...

Nastavak na S media...

Ljajić: Dostavićemo dokumente braniocima Gotovine

Izvor: EMportal, 11.Sep.2011

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da će Srbija ispuniti zahtev branilaca hrvatskog generala Ante Gotovina i do 30. septembra dostaviti "određenu dokumentaciju".

Nastavak na EMportal...

Nema nerešenih pitanja sa Hagom

Izvor: RTS, 11.Sep.2011

Srbija je ispunila sve obaveze po pitanju saradnje sa Haškim tribunalom i u tom pogledu nema nikakvih novih uslova, rekao predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić...Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je agenciji Tanjug da...

Nastavak na RTS...

SRBIJA SPASAVA GOTOVINU?!

Izvor: Kurir, 12.Sep.2011, 08:09

NOVI SAD - Možda ga Srbija spase robije? Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da će Srbija ispuniti zahtev branilaca hrvatskog generala Ante Gotovine i do 30. septembra dostaviti „određenu dokumentaciju“, prenosi Beta...NOVI SAD - Možda ga Srbija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.