Predstavnici sindikata i vlasti o problemima oružara

Izvor: Beta, 31.Maj.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici sindikata i vlasti o problemima oružara

BEOGRAD, 31. maja 2011. (Beta) - Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zastava oružje iz Kragujevca Dragan Ilić izjavio je da su pregovori sa predstavnicima vlade u utorak stvorili dobru osnovu za rešenje problema u toj fabrici, zbog kojih radnici već devet dana štrajkuju.

"Postoji dobra osnova i mi se nadamo da će u sredu da se nadje rešenje koje će biti prihvatljivo", rekao je Ilić agenciji Beta i dodao da su na sastanku sa predstavnicima radnika bili ovlašćeni pregovarači ministarstava ekonomije i odbrane, a da je posredovao ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić.

Ilić nije želeo da govori o pojedinostima pregovora, jer oni još nisu završeni. On je naveo i da će pregovori radnika i predstavnika vlasti biti nastavljeni u sredu. Ilić je istakao da će radnici nastaviti štrajk dok se ne pronadje rešenje za probleme u fabrici Zastava oružje. Podsetio je da je 2.150 zaposlenih u toj fabrici potpuno obustavilo rad dok im se ne isplate aprilske zarade.

Štrajkači traže i da se reši pitanje investicija, dobijanja dozvola za izvoz, kao i da se realizuje socijalni program.


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana konferencija o upravljanju internetom – EuroDIG 2011

Izvor: Mikro - PC World, 01.Jun.2011, 10:25

U Beogradu je 30. i 31. maja održana četvrta konferencija „Evropski dijalog o upravljanju Internetom“ – EuroDIG 2011. Prvi put ove godine konferencija je organizovana van Zapadne Evrope, a dosadašnji domaćini ovog skupa bili su Madrid, Ženeva i Strazbur. Konferenciju EuroDIG 2011 otvorili...

Nastavak na Mikro - PC World...

Nastavak pregovora oružara i vlade

Izvor: Beta, 01.Jun.2011

BEOGRAD, 1. juna 2011. (Beta) - Predstavnici Samostalnog sindikata fabrike Zastava oružje iz Kragujevca i vlade trebalo bi da nastave pregovore o rešenju problema u toj fabrici, zbog kojih radnici štrajkuju više od nedelju dana...Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zastava oružje iz Kragujevca Dragan...

Nastavak na Beta...

Danas novi sastanak sindikata Zastave i Vlade

Izvor: EMportal, 01.Jun.2011

Predsedstavnici Samostalnog sindikata Zastava oružja i Vlade Srbije danas će u Beogradu nastaviti razgovore o rešenju problema u fabrici, rekao je predsednik tog sindikata Dragan Ilić.

Nastavak na EMportal...

Održana konferencija o upravljanju vebom

Izvor: B92, 01.Jun.2011

U Beogradu je 30. i 31. maja održana četvrta konferencija „Evropski dijalog o upravljanju Internetom" - EuroDIG 2011. Konferenciju EuroDIG 2011 otvorili su predsednik Vlade Republike Srbije, Mirko Cvetković, i državna sekretarka za Digitalnu agendu, Jasna Matić...Premijer Cvetković je istakao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.