Ponovo polemika o Rasimu Ljajiću u Skupštini Srbije

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo polemika o Rasimu Ljajiću u Skupštini Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je da MUP nema nikakva saznanja da je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić deo, član ili organizator bilo kakve kriminalne grupe i istakao da nikada nije za tako nešto ni osumnjičen.

Stefanović je u Skupštini Srbije tokom rasprave u pojedinostima, a odgovarajući na optužbe radikala na račun Rasima Ljajića da je na čelu narko kartela iz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Novog Pazara rekao da protiv Ljajića nikada nije vođena ni istraga, niti je ikad suđen za to, i da je to činjenica.

Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta rekla je Stefanoviću da duguje informacije vezao za akciju iz 2011. godine kada je u Novom Pazaru zaplenjeno 125 kilograma heroina.

Ona je rekla da je jedna od osumnjičenih bežeći od policije "izašao iz auta sa oružjem i rekao policiji da zovu Rasima Ljajića".

Stefanović je kazao da što su lica uhapšena u toj akciji zbog trgovine narkotika osuđena na zatvorske kazne i da se protiv njih vodio javni sudski postupak u trenutku kada SNS nije bio na vlasti, i da na suđenju nijedan svedok nije spomenuo Ljajićevo ime, niti bilo ko drugi u bilo kom obliku.

"Dakle ni policija, niti njihova odbrana, niti tužilaštvo, niti bilo ko u celom tužilačkom ili sudskom postupku", istakao je Stefanović.

On je naglasio i da ne postoji bilo kakav osnov da MUP smatra da je Ljajić učinio bilo šta loše i negativno, za šta bi bio krivično gonjen.

"Svi ostali ako imaju neki dokaz neka dokaz daju tužilaštvu i neka onda tužilaštvo vodi postupak", kazao je Stefanović.

Ljajićevi poslanici iz Socijaldemokratske partije Srbije, koji su deo vladajuće većine, su negodovali zbog optužbi radikala i tražili da prestanu da govore neistine i zahvalili ministru što je ponovo odbacio optužbe na račun njihovog lidera.

"Smatram da je ministar nedvosmisleno još jednom otklonio svaku sumnju. Ne znam koliko puta treba da ponovi da bi to nekom bilo jasno. Razumem da neko ima neki dug prema nekoma, ali neko mora da razume da su prošli izbori za savete nacionalnih manjina", kazao je poslanik SDPS Branimir Jovanović.

Potom je počela polemika poslanika SDPS i radikala i o tome ko je "sadaka" partija, odnosno stranka kojoj je neko nešto udelio iz milosti. Kako je Radeta ocenila, SDPS-u je udeljeno 10 poslaničkih mandata koje ne bi mogli da osvoje da su samostalno izašli na izbore.

Predsednica Skupštine Maja Gojković je prekinula polemiku i zapretila im da će oduzimati vreme za raspravu i jednoj i dugoj poslaničkoj grupi, ako nastave da govore mimo dnevnog reda.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Radikali ponovo o Ljajiću kao vođi narko kartela; Stefanović ponovio da MUP nema takva saznanja

Izvor: Blic, 05.Nov.2018

Poslanici Srpske radikalne stranke ponovo su danas zatražili odgovor u Skupštini Srbije na pitanje da li se potpredsednik Vlade Srbije i lider SDPS-a Rasim Ljajić nalazi na čelu narko kartela u Novom Pazaru, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ponovio da MUP nema nikakva saznanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.