Očekujem ulaganja Nemačke u srpsku privredu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Očekujem ulaganja Nemačke u srpsku privredu"

Potpredsednik Vlade i ministartrgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar za Veće saveznih pokrajina, evropske i međunarodne poslove nemačke pokrajine Baden-Virtemberg Peter Fridrih potpisali su protokol zajedničke komisije o dosadašnjoj i budućoj saradnji Srbije i te pokrajine.

Baden-Virtemberg će mnogo pomoći Srbiji: Rasim Ljajić

 

Ministar Ljajić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kazao je da će pokrajina Baden-Virtemberg moći mnogo da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija, naročito pred otvaranje poglavlja koja se tiču ljudskih prava (23 i 24).

 

On je kazao da se nada razmeni studenata, razmeni naučnika, razvoju turizma, ali i tome da ta pokrajina, kao i do sada investira u srpsku privredu.

 

"Očekujem da će u procesu privatizacije pokrajina Baden-Virtemberg imati interesovanja za ulaganje u srpsku privredu", kazao je Ljajić.

 

Nemački ministar Peter Fridrih kazao je da je ta pokrajina, kao jedna od ekonomski najrazvijenijih u Nemačkoj, spremna da pomogne Srbiji na putu evrointegracija u sprovođenja reformi u pravosudu, obrazovanju, nauci, ali da je spremna i da pomogne u jačanju ekonomije i privrede.

 

"Spremni smo da vam pomognemo kroz bilateralnu saradnju i investicije. Želimo da vam pružimo podršku u jačanju malih i sređih preduzeća, ali u oblasti nauke, kulture, turizma... a sve to će doneti veći broj radnih mesta u vašoj zemlji", kazao je Peter Fridrih.

 

On je kazao da je cilj njihov pokrajine da se bori protiv nezaposlenosti mladih u Srbiji, ali i da pomogne integraciju manjihskih zajednica u društvo.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nemačka pomoć na evropskom putu Srbije

Izvor: RTS, 30.Sep.2014

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar za Veće saveznih pokrajina, evropske i međunarodne poslove nemačke pokrajine Baden-Virtemberg, Peter Fridrih, potpisali su protokol zajedničke komisije o dosadašnjoj i budućoj saradnji Srbije i te pokrajine...Ministar Ljajić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.