Novu vladu čekaju teške odluke

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novu vladu čekaju teške odluke"

Kraljevo -- Predsednik SDPS Rasim Lajić rekao je u selu Samaila kod Kraljeva da buduća vlada neće imati 100 dana popusta, već će odmah morati da donosi teške odluke.

Ljajić je uoči predizbornog skupa rekao novinarima da očekuje da Srbija dobije vladu vrlo brzo posle izbora i da formiranje vlade ne bi trebalo da se pretvori "u višemesečnu špansku seriju".

"Bilo bi dobro da vlada bude sastavljena od što manje koalicija i stranaka i da ima najviše 15 resora", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je lider Socijaldemokratske partije Srbije.

Odluku Borisa Tadića da podnese ostavku na mesto predsednika Srbije ocenio je kao očekivanu i mudru, jer tako cela godina neće proći u izbornim kampanjama i postizbornim kaluklacijama.

Govoreći meštanima Samaila i okolnih pomoravskih sela, predsednik SDPS-a je ocenio da su zajednički neprijatelji svih građana Srbije siromaštvo, nezaposlenost, male plate i penzije.

Da bi se ti ključni problemi rešavali, Ljajić smatra da su Srbiji više nego ikad potrebni stabilnost i pomirenje, ali da još ima ekstremista koji bi želeli da Srbiju vrate 20 godina unazad.

"Avanturisti u Vojvodini traže Republiku Vojvodinu, traže federalizaciju Srbije. Onaj moj zemljak traži da napravi džamahiriju od Novog Pazara. Neće više moći ni jedni ni drugi, neće nijedan ekstremizam proći u Srbiji", poručio je on.

Ljajić je istakao da predizborne skupove SDPS ne vidi kao puko skupljanje glasova, već kao mogućnost da predstavi svoju ideju što je, kako smatra, posebno važno zbog velikog broja novih ljudi koji se nisu bavili politikom.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Boris Tadić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.