Novi paket mera pomoći će radnicima

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi paket mera pomoći će radnicima

Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić izjavio da bi novim merama Vlade trebalo da budu rešeni problemi neisplaćenih zarada radnicima, povezivanja staža i ispunjavanja obaveza u privatizovanim firmama.

"Biće to jedan paket mera koji za cilj ima da svuda gde postoji realna osnova izadje radnicima u susret. To jeste proaktivna uloga Vlade Srbije u odnosu na osnovne zahteve radnika koji su istaknuti u protestima tokom poslednja dva meseca", rekao je Ljajić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ministar je dodao i da je danas održan prvi sastanak Radne grupe koju je Vlada Srbije formirala sa zadatakom da u roku od 30 dana, odnosno do kraja avgusta izadje sa konkretnim predlogom mera za rešenje problema radnika.

Prema njegovim rečima, radi se o tri osnovna zahteva, a to su neisplaćene zarade, neuplaćeni doprinosi za penzijsko invalidsko osiguranje i neispunjavanje obaveza iz kupoprodajnih ugovora u privatizovanim preduzećima.

"U ponedeljak će biti održan sledeći sastanak stručnog tima radne grupe koji će dobiti predloge i sugestije za konačnu verziju paketa mera, koji bi trebalo da bude usaglašen u sredu, 19. avgusta", kazao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, nakon toga razgovaraće se sa socijalnim partnerima, kako bi usaglasili paket mera, pre nego što ga usvoji Vlada Srbije.

Odlukom o formiranju Radne grupe za prevazilaženje problema u ostvarivanju prava zaposlenih u uslovima ekonomske krize Vlada Srbije se obavezala da će do kraja avgusta ove godine usvojiti predlog mera koji će biti usaglašen sa socijalnim partnerima - sindikatima i poslodavacima.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.