Nema specifičnih i posebnih uslova za Srbiju

Izvor: Beta, 04.Jan.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema specifičnih i posebnih uslova za Srbiju

BEOGRAD, 4. januara 2014. (Beta) - Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da Srbija nema nikakvih specifičnih uslova koje mora da ispuni da bi postala član Svetske trgovinske organizacije (STO).

"Na žalost, Srbija 2013. nije pristupila STO. Nije bilo nikakvih specifičnih uslova za Srbiju, kao što su bila politička uslovljavanja vezano za evropske integracije. Ovde su pravila i procedure identične za svaku zemlju koja pristupa STO", >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kazao je on u interviju agenciji Beta.

Ljajić je naglasio da postoje dva koloseka i dva preduslova da bi bilo koja zamlja pristupila STO.

"Kad govorimo o ta dva koloseka, jedan je multilateralni i radi se o uslovima koji važe za svaku zemlju i tu nema pregovora. Morate da imate zakonodavstvo koje je u potpunosti prilagodjeno standardima STO i tu je isključivo zabranjeno da donosite bilo kakve diskriminatorske odredbe u zakonima koje se tiču prometa bilo kojih proizvoda", kazao on.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.