Ne pravite senzaciju od Krstića

Izvor: B92, 18.Avg.2013, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne pravite senzaciju od Krstića"

Beograd -- Rasim Ljajić izjavio da uspešnost vlade i efikasnost u ekonomskim reformama zavisi od političke volje stranaka vladajuće koalicije, a manje od pojedinaca.

Potpredsednik Vlade Srbije je Radiju Beograd izjavio da zato od imenovanja Lazara Krstića za ministra finansija ne treba praviti veliku senzaciju, budući da, i pored toga što ekonomsku politiku kreiraju ministri, konačnu reč u svemu ipak ima vlada.

"Ne treba kritikovati čoveka koji još nije počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da radi. Niti većina zna o kome se radi, niti je on napravio neki potez da bi trebalo da bude kritikovan. Ne treba da stvaramo atmosferu kao da od toga zavisi hoće li ova vlada biti uspešna i hoćemo li izaći iz krize", kazao je Ljajić.

Povodom dovođenja stranaca u Vladu Srbije, Ljajić je rekao da bi oni najkorisniji mogli biti kao savetnici ili menadžeri u javnom sektoru, što potvrđuju iskustva u prošlosti.

"Imate fenomenalnih stručnjaka koji su mnogo pomogli, ali i one koji nisu znali ništa i koji su bili na projektima u kojima se verovatno peru pare raznih međunarodnih organizacija", rekao je Ljajić.

On kaže da nije bio konsultovan u vezi sa novim kadrovskom rešenjima u vladi, ali i dodaje da je to prirodno jer broj poslanika određuje politički uticaj stranke.

Za funkcionisanje rekonstruisane vlade će, međutim, kako je rekao, biti važno da odnos snaga među vladajućim strankama bude očuvan.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.