Majka napadnute devojčice: Moje dete je pod stresom

Izvor: Blic, 07.Dec.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka napadnute devojčice: "Moje dete je pod stresom"

BANJA KOVILJAČA - Meštani Banje Koviljače danas su održali skup upozorenja ispred osnovne škole "Vera Blagojević", zbog sinoćnjeg napada, za sada, nepoznatog počinioca, na sedmogodišnju devojčicu i zatrazili neodložno rešenje problema imigranata u tom mestu.

Predsednik Saveta roditelja u osnovnoj školi Dejan Stalović rekao je da će odluku o daljim koracima doneti posle razgovora sa ministrom Rasimom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ljajićem koji će se, kako je najavio, posle podne u Banji Koviljači sastati s predstavnicima Banje Koviljače.

Majka devojčice koja je napadnuta Dijana Jovanović rekla je da njeno dete čitave prošle noći nije spavalo i izrazila zabrinutost za zdravstveno stanje devojčice za koju je rekla da je još pod jakim stresom.

VIDEO > Majka napadnute devojčice:

I drugi govornici ukazali su na problem velikog broja imigranata, od kojih su, kako su naglasili, mnogi u Banji Koviljači ilegalno i bez izuzetka svi su tražili neodložno rešavanje tog problema.

Posle obraćanja meštana, svi okupljeni su ušli u hol osnovne škole, gde su, kako su rekli, održali prvi čas popodnevne smene u znak podrške i zaštite dece.

Nakon sinoćnog incidenta koji se dogodio posle 17 sati u ulici Vuka Karadžića, u znak podrške napadnutoj devojčici i njenoj porodici, spontano se okupila grupa meštana u centru Banje Koviljače i tada je odlučeno da se održi današnji skup.

Prema podacima, koje su u više navrata predočili zvaničnici Loznice, koji tražeći da se problem reši, od aprila ukazuju na sve veći broj imigranata kojih je u Banji Koviljači, u oktobru bilo više od 2.500, a većina tamo boravi ilegalno, najčešće u neprimerenim uslovima.

Centar za azil u Banji Koviljači, koji postoji oko 40 godina, ima 84 mesta koja su popunjena državljanima zemalja Azije i Afrike koji su ovde zatražili azil.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.