Ljajić u Rijadu, dogovorena poseta saudijske delegacije

Izvor: Studio B, 23.Nov.2014, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić u Rijadu, dogovorena poseta saudijske delegacije

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i saudijski prestolonaslednik Salman bin Abdulaziziz Al Saud su u Rijadu postigli dogovor da Srbiju u najskorije vreme poseti političko-privredna delegacija Saudijske Arabije

Abdulaziz Al Saud istakao je u razgovoru da su vrata Saudijske Arabije širom otvorena za svaku vrstu saradnje sa Srbijom i istakao da posebno ceni to što >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je Srbija otvorila ambasadu u Rijadu.

On je dodao i da će uskoro dati nalog saudijskom Ministarstvu spoljnih poslova da što pre otvori ambasadu u Beogradu.

"Na sastanku je dogovoreno i da u najskorije vreme Srbiju poseti političko-privredna delegacija Saudijske Arabije, koja bi sa nadležnim institucijama definisala oblasti u kojima je moguće ostvariti čvršću privrednu saradnju", navodi se u saopštenju Ljajićevog kabineta.

Među privrednicima koje će posetiti Srbiju biće i predstavnici najveće saudijske kompanije iz oblasti poljoprivrede "Salik", koja se bavi investiranjem u prehrambenu industriju u drugim zemljama.

Na sastanku je najavljeno da će kompanija "Salik" uvrstiti Srbiju na listu prioritetnih zemalja sa kojima sarađuje, a na kojoj se trenutno nalaze svega 23 države u svetu.

Ljajić i Abdulaziz Al Saud su se saglasili da bi dodatni impuls jačanju veza između dveju privreda moglo biti potpisivanje sporazuma o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i da veliki prostor za napredak postoji u oblasti turizma.

Ljajić se tokom zvanične posete Saudijskoj Arabiji sastao i sa ministrom privrede Mohamedom Al Džaserom, direktorom Borda za turizam i kulturnu baštinu Sulatnom bin Salmanom Abdulazizom Al Saudom i direktorom kompanije "Salik" Abdulahom Al Dubaikijem.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić u Saudijskoj Arabiji

Izvor: RTS, 23.Nov.2014

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i saudijski prestolonaslednik Salman bin Abdulaziziz Al Saud u Rijadu su postigli dogovor da Srbiju u najskorije vreme poseti političko-privredna delegacija Saudijske Arabije. ..Abdulaziz Al Saud istakao je u razgovoru...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.